Menu
Blog

Waar moet je aan denken bij het verbouwen van je badkamer?

Je hebt besloten dat je graag je badkamer wil vervangen, dan komt er dus ook een verbouwing om de hoek kijken. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier tegenop ziet. Daarom hebben we op een rijtje gezet waar je aan moet denken voor en tijdens het verbouwen van je badkamer. Zo ga je volledig voorbereid de verbouwing in.

Je wensen in kaart brengen

Het verbouwen van een badkamer begint met het uitzoeken van je nieuwe badkamer. Voordat je deze gaat uitzoeken is het verstandig om je wensen in kaart te brengen. Aan de hand daarvan kan je de indeling van je nieuwe badkamer bepalen. Deze is namelijk ook belangrijk voor de verbouwing van je badkamer. Bedenk welke elementen je graag in de badkamer zou willen en welke indeling je prettig vindt. Speel vervolgens wat met verschillende opstellingen, soms kom je tot een verrassende indeling.

Rekening houden

Nadat je de indeling van de badkamer hebt bepaald is het goed om te bekijken of de indeling mogelijk is en waar je dan rekening mee moet houden. Heb je bijvoorbeeld een toilet in de badkamer en wil je deze gaan verplaatsen? Dan kan het zijn dat je de afvoer moet verplaatsen. Ditzelfde geldt voor het leidingwerk en de elektra. Bedenk vooraf daarom ook hoe groot je de verbouwing wil aanpakken.

Je budget

Nadat je in kaart hebt gebracht wat je wensen en mogelijkheden zijn, is het ook van belang dat je jouw budget bepaalt. Als je kiest voor montage, dan zijn de totale kosten hoger dan wanneer je alleen een nieuwe badkamer koopt. Aan de hand van de grootte van de verbouwing worden de kosten voor de montage berekend. Het is daarom dus van belang dat je van tevoren in kaart brengt wat je wil uitgeven aan de badkamer én aan de montage. Zo kan een badkameradviseur met je meedenken en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Planning

Nadat je de badkamer hebt besteld is het tijd voor de planning. De levertijden en montage tijden kunnen weleens uiteenlopen. Als je ervoor kiest om zelf de oude badkamer te verwijderen, overleg dan met de monteur wanneer deze wil gaan beginnen. Je wil natuurlijk niet weken zonder een badkamer zitten. Mocht je een verbouwing van je volledige huis op de planning hebben staan, is het ook goed om te bedenken in welke volgorde zaken moeten gebeuren. Als je bijvoorbeeld de afvoer moet verleggen, kan het zijn dat je ook in andere ruimte moet breken. Dan is het zonde als je die ruimte al geschilderd hebt.

Complete ontzorging

Wil je je badkamer gaan verbouwen? Bij Sani4All zijn we er om je compleet te ontzorgen. Of het nu gaat om het uitzoeken van een nieuwe badkamer of om het opdoen van inspiratie, wij staan voor je klaar! Kom eens langs bij een van onze winkels, daar kunnen onze deskundige adviseurs je voorzien van advies. Ook kunnen ze een 3D-ontwerp maken van je nieuwe droombadkamer. Heb je jouw nieuwe badkamer gekocht? Dan komen we deze gratis thuis bij je afleveren. Indien gewenst kunnen we ook de montage voor je verzorgen. Zo kan je ontspannen gaan genieten van je nieuwe badkamer.