Menu
Blog

Drie verschillende betonlook vloeren

Veel mensen kiezen voor een betonvloer in hun woonkamer, en dat is niet voor niets! De populariteit komt door de moderne, strakke uitstraling van deze vloer. Het nadeel aan deze vloer is dat er op den duur scheurtjes kunnen ontstaan. Deze scheurtjes kunnen ontstaan door tempratuurverschillen en vocht. Veel mensen wilden de mooi uitstraling van een betonvloer, maar niet de nadelen van het materiaal. Doordat deze vraag toenam, zijn er verschillende betonlook vloeren op de markt gebracht. Ben je benieuwd welke soorten vloeren dit zijn? Lees dan verder en kom erachter! 

PVC betonlook

Veel mensen kiezen voor een PVC-vloer in hun interieur. Door de vele voordelen is de populariteit van deze vloer niet gek. PVC is erg onderhoudsvriendelijk en bestand tegen water. Dit is ideaal als je een huishouden hebt met kinderen of huisdieren. Daarnaast is PVC geluiddempend en goed te combineren met vloerverwarming. PVC bestaat uit meerdere lagen polyvinylchloride en een geprinte toplaag. Op deze toplaag wordt dan de print van beton gedrukt. 

Vinyl betonlook

Naast PVC is Vinyl ook een populair materiaal voor een vloer. Een vloer van vinyl, kan net zoals PVC, gecombineerd worden met vloerverwarming. Deze sterk geluiddempende kunststof vloer is als tegel en als plank verkrijgbaar. Op deze tegels en planken wordt vervolgens een betonprint gedrukt. Hierdoor komt het overeen met de uitstraling van een betonvloer.

Laminaat betonlook

Laminaat is net zoals PVC makkelijk te onderhouden en vochtbestendig. Ook is de vloer zeer slijtvast door de sterke toplaag. Het nadeel is dat als er toch een kras ontstaat, deze niet meer te repareren is. Vergeleken met beton, voelt een laminaatvloer veel warmer aan. Hierdoor hoeft de vloerverwarming minder snel aan en kun je veel kosten besparen op de energierekening. De print die op het laminaat gedrukt kan worden is erg realistisch en bijna niet te onderscheiden van een echte betonvloer. 

Laat je adviseren

Alle drie de vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van een echte betonvloer. Vooral de waterbestendigheid is een groot voordeel. Hierdoor kun je deze vloeren ook in de keuken, het toilet en de badkamer leggen. Ben je benieuwd naar de verschillende vloeren? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en laat je inspireren. Deze partij heeft een ruim assortiment aan betonlook PVC-vloeren. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden.