Menu
Blog

6x taartdecoraties voor uiteenlopende gelegenheden

Valt er iets te vieren? Dan mag een taart eigenlijk niet ontbreken. Wij Nederlanders eten niet alleen taart op een verjaardag, maar ook bij een geboorte, huwelijk of wanneer er iets anders te vieren valt. Denk bijvoorbeeld aan een taartje voor Valentijn, Moederdag of Vaderdag. Wat de gelegenheid ook is, er zijn altijd wel leuke taartdecoraties online te bestellen bij Baktotaal Bouwhuis.

Verjaardag

Dé klassieker op een verjaardag is natuurlijk een fototaart versiert met allerlei leuke decoraties passend bij een verjaardag. Denk bijvoorbeeld aan ballonnetjes op een prikker. Ook vrolijk gekleurde strooisels mogen uiteraard niet op een verjaardagstaart ontbreken!

Geboorte

Ook wanneer er een kindje is geboren, zijn er diverse mooie decoraties te koop. Naast dat je de taart kunt versieren met roze en witte of blauwe en witte sprinkles of zachte parels, kun je de taart nóg specialer maken met andere eetbare, maar ook niet-eetbare decoraties. Denk bijvoorbeeld aan roze of blauw gekleurde suikerdecoraties in de vorm van een baby, een flesje, een wiegje, een slabbetje en ga zo maar door. Qua niet-eetbare decoraties kun je denken aan taarttoppers.

Huwelijk

Bij een traditionele bruidstaart horen marsepeinen bloemen. Maar je kunt de taart natuurlijk net zo versieren als je zelf wilt. Vaak worden bruidstaarten subtiel afgewerkt en bekleed met een witte of zeer licht gekleurde fondant. Hier en daar een goud- of zilverkleurig pareltje en een mooie topper van een bruidspaar bovenop, en de bruiloft kan eigenlijk al niet meer stuk!

Valentijn

Wat is er nu romantischer dan de liefde vieren met een heerlijke valentijnstaart? Om er een echte ‘taart van de liefde’ van te maken, kun je verschillende rode en hartvormige taartdecoraties kopen. Zoals rode zachte parels bijvoorbeeld. Ook suiker- of chocoladedecoraties in de vorm van een hartje doen het altijd goed. Wil je echt de show stelen? Laat dat standaard ronde bakblik dan aan de kant liggen en kies voor een hartvormige taartpan.

Moederdag

Ook voor Moederdag kun je die hartvormige taartpan uiteraard goed gebruiken. In principe kun je hier dezelfde taartdecoraties gebruiken als tijdens Valentijn. Daarnaast zijn er ook taartdecoraties te verkrijgen die echt speciaal voor Moederdag zijn. Tip: verras jouw moeder eens met een lekker aardbeientaartje met verse aardbeien!

Vaderdag

Daar waar voor Moederdag decoraties als rode en roze marsepeinen roosjes erg geschikt zijn, wil je voor Vaderdag natuurlijk een stoere taart maken. Dit kan heel gemakkelijk met de taartdecoraties van Baktotaal Bouwhuis. Van snorretjes tot gereedschap en van raceauto’s tot motoren, je kunt het je zo gek niet bedenken of er is wel een gave taartdecoratie van te koop!