Menu
Blog

5 voordelen van kunstgras

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras en dat is niet voor niets. Het hele jaar door groen gras zonder onderhoud. Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Met kunstgras is dat mogelijk. Maar dat is niet het enige wat kunstgras zo populair maakt. Ben je benieuwd naar de voordelen van kunstgras? Lees verder en kom erachter!

  • Altijd groen gras

Het onderhouden van gras kost vaak veel tijd en moeite. Zelfs als je er veel tijd in steekt, ben je nog steeds niet zeker van groen gras. Het weer heeft namelijk veel invloed op de conditie van het gras. Als het een lange tijd droog is, zal het gras niet goed groeien. Het voordeel aan kunstgras is dat het altijd groen is. Zelfs tijdens een droge zomer. Als je voor kunstgras kiest, is het gras nooit meer groener bij de buren!

  • Nauwelijks verschil met echt gras

Een paar jaar geleden was kunstgras niet zo populair als nu. Kunstgras leek toen niet op echt gras en dat was voor mensen een reden om niet voor kunstgras te kiezen. De laatste jaren zijn de technieken verbeterd en daardoor is kunstgras nauwelijks te onderscheiden van echt gras.

  • Minder vieze was

Heb je kleine kinderen die het heerlijk vinden om in het gras te spelen? Dan heb je waarschijnlijk vaak te maken met vieze groene vlekken in hun kleding. Het kost veel tijd en moeite om de vlekken eruit te krijgen, als dat al lukt. Zonde dus!

  • Een goede investering

Doordat kunstgras gemaakt is van polyethyleen en polypropyleen, blijft het altijd mooi groen. Het is dus een goede investering voor jouw tuin. Je hoeft nooit meer nieuwe grasmatten te leggen of geld uit te geven aan een grasmaaier. Als je kiest voor kunstgras, is het de investering op langer termijn waard.

  • Tijd besparen

Als je kunstgras aanschaft, hoef je nooit meer gras te maaien. Zeker als je vaak last hebt van hooikoorts is kunstgras een uitkomst. Grasmaaien is niet het enige wat je moet doen bij het onderhouden van een grasmat. Ook het inzaaien, verticuteren en besproeien kost veel tijd. Als je kiest voor kunstgras houd je dus tijd over voor andere dingen!

Ontdek de mogelijkheden!

Ben je enthousiast geworden over kunstgras door al deze voordelen? Logisch! Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden kun je een kijkje nemen op de website van Kunstgrasconcurrent. Deze partij heeft een groot aanbod aan kunstgras.