Menu
Sanitair

Waarom moet je je radiatoren vervangen?

De meeste mensen wachten tot iets kapot gaat voordat ze het vervangen. In sommige gevallen is het echter verstandig om al eerder iets te vervangen. Een radiator is hier een goed voorbeeld van. Het kan namelijk voorkomen dat je radiator het niet meer doet zoals hij het hoort te doen. Dit merk je wanneer je radiator minder warmte af geeft of ongelijke warmte af geeft. Is dit bij jou thuis het geval? Dan is het hoog tijd om de radiatoren in je huis te vervangen.

Voordeel nieuwe radiatoren

De techniek blijft zich voortdurend ontwikkelen, hierdoor gebruiken nieuwe radiatoren veel efficiënter energie en zullen ze dus zuiniger zijn. Je kunt daarom met een nieuwe radiator een flink bedrag besparen. Bovendien kunnen radiatoren lelijk worden. Oudere radiatoren worden soms zelfs gelig.

Nieuwe radiatoren geven ook meer warmte af, zeker vergeleken met oude versleten radiatoren. Naarmate je ouder wordt zal ook je warmtebehoefte veranderen, dit zie je vaak bij oudere mensen. Je kunt dan je radiatoren vervangen door een met een hoger vermogen.

Heb je je huis gerenoveerd of een nieuw interieur gegeven? Dan is het een goed moment om nieuwe radiatoren te overwegen. Waarschijnlijk passen je ouder radiatoren helemaal niet meer bij het nieuwe interieur. Heb je relatief nieuwe radiatoren, dan kun je ook kijken naar een cover voor je radiatoren. Hierdoor hoef je geen nieuwe radiatoren te vervangen, maar geef je ze wel een mooi nieuw uiterlijk dat bij de rest van het geheel past.

Welke radiator kies je?

Wanneer je er voor kiest om je radiatoren te vervangen, dan is het goed om te bedenken welke radiator het beste op jouw wensen aansluit. Er zijn een aantal opties die je kunt overwegen:

  • Kolomradiator: Dit is de radiator met de retrolook. Deze radiator kan ook grote en hoge ruimtes verwarmen.
  • Paneelradiator: Dit is een klassieke verwarming met een eenvoudige uitstraling. Deze radiator is vooral strak en efficiënt.
  • Handdoekradiator: Deze soort radiator is voornamelijk gemaakt voor een badkamer of sauna. Je herkent een handdoekradiator aan de horizontale verwarmingsbuizen waaraan je je handdoeken kunt op hangen.
  • Plintradiator: Een plintradiator is een soort paneelradiator die ongeveer een derde van de hoogte heeft. Deze radiator is goed te combineren met laag doorlopende ramen.
  • Designradiator: Een designradiator kan een van de bovenstaande radiatoren zijn, maar met een mooi ontwerp. Een designradiator kan een blikvanger zijn in een ruimte en zie je vooral terug in woonkamers.

Nieuwe radiator kopen?

Tegenwoordig kun je alles online vinden en bestellen. Hierdoor kun je al je opties goed afwegen en de beste prijs scoren. Neem eens een kijkje op www.radiatoraanbiedingen.nl voor een ruim assortiment aan radiatoren voor een scherpe prijs!