Menu
Sanitair

Verschillen tussen infrarood- en barrelsauna

In de zomermaanden kunnen we heerlijk genieten van het weer. De zomermaanden in Nederland zijn vaak van redelijk korte duur. Het is net een aantal weken lekker warm en binnen de kortste keren wordt er weer een fikse regenbui voorspelt. Op deze dagen verlang jij naar heerlijke warmte om te kunnen ontspannen. Wellicht kennen jullie de infraroodcabine en barrelsauna al, maar wij laten jou ook graag kennis maken met de verschillen.

Manier van verwarmen

Het grootste verschil tussen barrelsauna en de infraroodcabine zit in de manier van opwarmen. De barrelsauna wordt verwarmd door middel van een soort kachel. Bij de infraroodcabine verwarmen de infraroodstralen jouw lichaam. Wanneer je een sauna binnenloopt, dan voel je de warmte meteen om jouw lichaam heen slaan. De temperatuur van de barrelsauna ligt tussen de 75 en 100 graden Celsius. De luchtvochtigheid kan je zelf regelen door middel van het opgieten. De temperatuur stijgt in principe niet, maar door het stoom wat vrij wordt gelaten, voelt de ruimte al een stuk warmer aan. Een infraroodcabine heeft een vele lagere temperatuur. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 35 en 60 graden Celsius. Dit is aanzienlijk stuk lager dan de barrelsauna.

Gezondheidsvoordelen

Zowel een infraroodcabine als een barrelsauna hebben beide hun eigen voordelen. Je hebt net gelezen dat de temperatuur in een barrelsauna behoorlijk hoog ligt. Deze warmte zorgt niet alleen voor optimale ontspanning, maar zorgt daarnaast ook voor het nodige zweet. Het zweet is uitermate gezond en goed voor je bloedsomloop. Daarnaast verlies je door het zweten afvalstoffen en verbeter je daarnaast je weerstand. De warmtestralen van een infraroodcabine zijn goed te gebruiken bij eventuele spier- en gewrichtspijn. De spieren worden soepelere gemaakt en de bloedcirculatie wordt op deze manier gestimuleerd. Daarnaast wordt je lichaam compleet ontgift door de stralingen. Bij beide sessies wordt je lichaam opgewarmd waardoor je heerlijk tot rust komt na een lange en drukke dag. 

Waarom kopen?

Wanneer je een barrelsauna of infraroodcabine aanschaft, ben je vanuit je woonkamer binnen no-time in de barrelsauna of de infraroodcabine. Je hoeft niet meer de deur uit en kunt heerlijk gaan genieten. Binnen een paar enkele stappen kan je je geheel afzonderen van de wereld en helemaal tot rust komen; je kunt gemakkelijk en snel ontspannen uit de dagelijkse sleur van je leven en tot rust komen. De natuur en jij worden samen gebracht door middel van een barrelsauna. Daarnaast zorgt zowel de barrelsauna als de infraroodcabine voor een beter afweersysteem, gezondere huid en een betere doorbloeding. Wij zien alleen maar voordelen. Heb jij binnenkort ook een barrelsauna of een infraroodcabine bij je woning?