Menu
Sanitair

Schimmel in je badkamer? 3 tips om dit te voorkomen

Niemand zit te wachten op schimmel in de badkamer en al helemaal niet in die vervelende klus om dit weg te halen. De badkamer is en blijft een vochtige kamer waar schimmel eenvoudig kan ontstaan en zich kan vermenigvuldigen op nieuwe plekken. Wanneer er niets aan wordt gedaan dan bevordert dit niet de conditie van je badkamer. Logisch dat je daarom op zoek bent naar manieren om schimmel in je badkamer te voorkomen (nu en in de toekomst).

Een slimme aanpak hanteren

Schimmel in de badkamer vereist een slimme aanpak. Om schimmel voortaan grotendeels te voorkomen, is het belangrijk dat wanneer er gekozen wordt voor een bepaalde aanpak de adviezen consequent worden nageleefd. Op die manier wordt schimmel voorkomen. Ten eerste is het aanschaffen van een wisser raadzaam. Door iedere dag de douche uit te drogen voorkom je dat beginnende schimmel zich kan vormen. Misschien niet de meest leuke klus, maar wel een efficiënte manier om van schimmel af te komen.

Regelmatig doorluchten van de badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte. Dit vochtgehalte stijgt sterk als iemand aan het douchen is. Heb je ramen in de badkamer? Dat is goed nieuws! Het is belangrijk dat je deze regelmatig openzet zodat het goed kan doortochten. Voor de koukleumen onder ons is dit minder leuk nieuws, maar door het doorluchten van de badkamer wordt de vorming van schimmel voorkomen. Slechts de ramen openzetten is niet genoeg. Ventilatie speelt ook een zeer urgente rol in het voorkomen van beginnende schimmel. Een aanjager op het plafond of ventilatierooster is dan ook een vereiste in iedere badkamer. Het zorgt ervoor dat vocht snel wordt afgevoerd, zodat het vocht niet in muren of tegels kan trekken.

Anti-schimmelproducten en hulp van professionals

Mocht je bovenstaande tips al meermaals geprobeerd hebben en merk je echter dat het niet veel uitmaakt, dan is het uiteraard mogelijk dat je zelf aan de slag gaat om de schimmel die zich gevormd heeft te bestrijden. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt. Denk hierbij aan handschoenen een gezichtsmasker die je beschermen. Zorg ervoor dat dit secuur en op de juiste wijze gebeurt, anders kan het voorkomen dat het probleem alleen maar erger zal worden. Naast het proberen van anti-schimmelproducten bestaat er ook de mogelijkheid om een hulp te vragen aan bedrijven en professionals die gespecialiseerd zijn in de aanpak van schimmel in de badkamer en jarenlang ervaring hebben.