Menu
Sanitair

Inspiratie voor een moderne badkamer vind je hier

Je kent het vast wel; je wilt je badkamer gaan renoveren, of misschien wel helemaal vervangen, maar je hebt totaal geen inspiratie. Gelukkig zijn er heel erg veel verschillende soorten stijlen voor een moderne badkamer. Dat maakt het kiezen er niet altijd makkelijker op. Belangrijk is wel dat de moderne badkamer die je uitkiest bij je past, en dat je hem mooi vindt.

De kenmerken van een moderne badkamer

Een moderne badkamer kun je herkennen aan de strakke en minimalistische afwerkingen. Er zijn een aantal elementen waaraan je een moderne badkamer kunt herkennen, zoals neutrale kleuren, strakke lijnen en het gebruik van veel glas. Van een moderne badkamer kun je lang genieten. Je kunt ervoor kiezen om de badkamer in het wit uit te voeren. Witte elementen blijven over het algemeen lang ‘in’, waardoor er niet al te vaak geschilderd hoeft te worden. Een moderne stijl van badkamers zorgen voor een tijdloze ruimte.

Moderne badkamer inspiraties en ideeën

Je kunt op verschillende manieren inspiratie en ideeën opdoen voor het renoveren van je badkamer. Zo kun je je inschrijven voor speciale magazines. Ook kun je kijken op pinterest, hier halen mensen vaak hun ideeën vandaan voor bijvoorbeeld het verbouwen van een keuken, maar ook voor het renoveren voor een badkamer. Daarnaast kun je bij speciale badkamer winkels langsgaan om je te laten adviseren en inspiraties op te doen. De adviseurs maken een badkamerontwerp op basis van je eigen wensen en behoeften en je budget. Als je bijvoorbeeld al een goed badkamermeubel hebt, maar deze is niet modern, dan kun je ervoor kiezen om de grepen en knoppen eraf te halen, zodat de badkamer weer moderner eruit komt te zien. Soms hoeft de badkamer niet helemaal verbouwd te worden, maar kunnen er kleine aanpassingen gedaan worden, waardoor er met relatief lage kosten en weinig tijd kan worden gemoderniseerd. Als je een grote badkamer hebt, dan kun je ervoor kiezen om een speciale meubel zoals een moderne bank te plaatsen. Dat kan vaak al voor wat verfrissing zorgen.

Een moderne badkamer kenmerkt zich bovendien door veel hoogglans en metalen accessoires. Inspiratie zou dus kunnen zijn om extra hoogglans materialen in de badkamer toe te voegen, waardoor de badkamer ook weer een stukje moderner oogt dan dat het eerst was. Er zijn dus heel veel verschillende manieren om je badkamer te moderniseren. Soms kan dat al met kleine aanpassingen, maar het is natuurlijk ook zeker mogelijk om de hele badkamer te moderniseren door het helemaal te verbouwen.