Menu
Sanitair

3 Trends voor de keuken in 2021

Ben jij bezig met verbouwen en op zoek naar een nieuwe keuken? Of ben je inspiratieloos en wil je wat frisse nieuwe ideeën op doen? Door de huidige corona omstandigheden zijn we vooral thuis te vinden en willen we meer dan ooit ons huis een upgrade geven. Er zijn zoveel aanbieders waarop je kan shoppen naar nieuwe inspiratie zoals bij Grando. Wij zetten speciaal voor jou de belangrijkste keukentrends in 2021 voor je op een rij.

Keuken als werkplek

We werken volledig of deels vanuit huis waardoor we thuis werkplekken gaan creëren. Zeker wanneer stellen beide thuiswerken, is er soms capaciteit te kort. Een nieuwe trend is de versmelting van de keuken en de woonkamer. De ruimtes worden steeds meer samengevoegd. De keuken wordt ook steeds vaker gebruikt als werkplek door krukken aan het keukenblad te zetten. Je kan dit ook afwisselen met een sta plek als je graag flexwerkt.

Nature

We zijn meer dan ooit verbonden met de natuur. We kiezen steeds meer voor duurzame materialen en willen een eigen bijdrage aan het milieu leveren. Dit is terug te zien aan de nieuwste keukentrends van 2021, steeds meer mensen kiezen voor een natuurlijke omgeving. Het gebruiken van natuurlijke tinten straalt een vorm van veiligheid af. Denk hierbij aan houten keukens en aardse kleuren en paletten. Daarnaast geeft een natuurlijke omgeving je een rustiger gevoel. Het straalt rust en warmte uit. Wanneer je opzoek bent naar kalmte, zijn dit de perfecte factoren om toe te voegen aan je keuken.

Opbergen van je keukenspullen

We zijn meer thuis en koken daarom vaker zelf. Bovendien kopen we meer keukenapparatuur en groeit daarmee de behoefte naar meer opbergruimte in jouw keuken. Dit strookt in mindere mate met de nieuwe trend van rust en eenheid in je keuken. Pocket deuren kunnen hiervoor een handige oplossing zijn. Door gebruik te maken van pocket deuren verberg je al jouw keukengerei in opbergkasten. Je interieur blijft er op deze manier rustgevend uitzien en jij kan toch al jouw keukenapparatuur blijven aanschaffen.
Na deze trends sta jij natuurlijk te popelen om met je eigen keuken aan de slag te gaan. Van de keuken kan je een leuke werkplek maken of ga je de keuken inrichten in een nieuwe stijl door meer natuurlijke tinten toe te voegen? Kijk voor andere leuke keukeninspiratie naar verschillende stijlen keukens en verdiep je in de keuken wereld.