Menu
Sanitair

3 soorten badkamerstijlen

Bij het verbouwen van je badkamer, of misschien wel bij het plaatsen van een geheel nieuwe badkamer, is het belangrijk om een stijl te kiezen die bij je past. Er zijn uiteraard heel erg veel soorten stijlen die je kunt toepassen bij het vormen van je badkamer. Vaak vergt het even wat tijd om te beslissen welke stijl het beste bij je past. Belangrijk hierbij is dat je genoeg tijd neemt om daarover na te denken, zodat je achteraf geen spijt krijgt van de badkamerstijl die je hebt uitgekozen. Ook is het belangrijk om de buitenmuren en buitenramen te isoleren, en om een zuinige verwarming te kiezen (zoals een infrarood paneel). Zo heb je na het renoveren/bouwen van je badkamer niet alleen een mooie en fijne badkamer, maar beperk je ook nog eens je kosten voor je energierekening.

Verschillende tips voor een duurzame(re) badkamer

Er zijn verschillende tips voor het invoeren van een duurzame badkamer. De eerste tip wanneer je je badkamer gaat verbouwen, is om een douche-wtw te plaatsen. Een douche-wtw is een slim apparaat dat de warmte van het douchewater dat wegstroomt opnieuw wordt gebruikt. De voordelen van dit systeem zijn dat het installeren van een douche-wtw weinig tijd in beslag zijn. Daarnaast is het apparaat weg gewerkt in de douchebak of de afvoerpijp. Je kunt dus niks van het systeem zien. De tweede tip is om een douchekop te kiezen die maximaal zeven liter water per minuut geeft. Hierdoor bespaar je water, en tegelijkertijd houd je een lekkere douche. Bovendien bespaar je energie, dus ook geld. De derde tip is om de badkuip, in het geval dat aanwezig is, te isoleren. Het water blijft daardoor langer warm, en hoef je ook minder vaak (of helemaal geen) water meer toe te voegen. Ook is het duurzaam om de badkamer op een slimme manier te verwarmen. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om de verwarming in de badkamer tegelijkertijd met de woonkamer te laten branden. Als er niemand aanwezig is in de badkamer en de verwarming gaat aan, is dat zonde van de energie en dat kost extra en bovendien onnodig geld.

Isoleren van de badkamer is de key

Ook is het verstandig om het glas in het badkamer raam te controleren. Met speciaal glas houd je de warmte in de badkamer beter binnen dan wanneer je gewoon enkel glas of gewoon dubbel glas gebruikt. Er zijn dus heel erg veel verschillende stijlen mogelijk bij het renoveren van de badkamer. Elke toevoeging zorgt weer voor een nieuwe stijl.