Menu
Overig

Verzekeringen die iedereen moet hebben

Niemand vindt verzekeringen leuk. Weinig mensen denken over verzekeringen na totdat er een ongeluk gebeurd. Dat is logisch omdat een verzekering een ‘low interest product’ is. Als er iets gebeurd en je bent niet verzekerd, kunnen in veel situaties de kosten snel hoog oplopen. Zelfs door iets waar je misschien niet direct invloed op hebt, maar waar wel aansprakelijk voor bent. Bijvoorbeeld schade veroorzaakt door kinderen of huisdieren. De premie van een verzekering is over het algemeen een stuk goedkoper dan kosten veroorzaakt door een ongeluk. De gemiddelde premie voor een aansprakelijkheidsverzekering is dan ook lager dan €10 afhankelijk van je woonplaats, gezinssamenstelling etc. Uit recent onderzoek van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat ongeveer 92% van de Nederlanders een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren heeft. Dit is mede een reden voor de relatief lage premie van een AVP. Hoe meer mensen een verzekering hebben, hoe lager de premie kan blijven. Om erachter te komen wat jouw premie is voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren kan je terecht op meerdere onafhankelijke vergelijkingssites bijvoorbeeld: Independer, Pricewise of Verzekering.nl. Deze sites vergelijken verschillende aanbieders op prijs en voorwaarden. Zo hoef jij niet te veel van je kostbare tijd te besteden aan iets saais als verzekeringen.

Naast aansprakelijkheid zijn er meerdere particuliere verzekeringen die je tegen een relatief lage premie kunt afsluiten en waar je potentieel veel kosten mee bespaard. Hieronder zetten we ze voor je op een rij:

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering verzekerd jou van juridische bijstand op het moment dat je een conflict hebt met een persoon, bedrijf of overheid. Als je zelf voor juridische kosten moet opdraaien ben je in het geval van een rechtszaak tussen de €2500 en €7500 euro kwijt. De gemiddelde premie van een rechtsbijstandverzekering is tussen €8 en €25 euro. Als je een uitgebreide rechtsbijstandverzekering afsluit en het geluk hebt dat een rechtszaak inderdaad maar €2500 euro kost. Kun je jezelf 8 jaar verzekeren en de kosten van een goedkope rechtszaak hebben betaald. Naast bijstand in een conflict kun je ook beroep doen op enkel juridische advies.

Inboedelverzekering

Of je nu een huur- of een koophuis hebt. Een inboedelverzekering is altijd goed om te hebben. Deze verzekering dekt namelijk alle (losse) spullen in je huis. Bijvoorbeeld je meubels, televisie, audio en computerapparatuur. Veel mensen vergissen zich in de waarde van hun inboedel. Soms lijkt het afzonderlijk niet veel geld waard, maar als je bijvoorbeeld door een brand alle spullen opnieuw moet aanschaffen kan dit snel flink in de kosten lopen. De gemiddelde premie van een inboedelverzekering is tussen de €10 en €20 euro. Binnen een inboedelverzekering zijn spullen vaak tegen nieuwwaarde verzekerd. Als er dus iets gebeurd met je spullen krijg je vaak de nieuwprijs uitgekeerd van de verzekeraar.

Kortlopende reisverzekering

Op vakantie is het hebben van een ongeluk of het hebben van onverwachte kosten extra vervelend. Om dat te voorkomen kun je een verzekering afsluiten voor het aantal dagen dat je op vakantie gaat. Je betaald een premie per dag en als je terug bent van vakantie houdt de polis op. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering €1,77 per dag. Dat zijn de kosten voor een ècht zorgeloze vakantie.

Langlopende reisverzekering

Op het moment dat je vaker per jaar op vakantie gaat of weekendjes weg gaat. (Dit kan ook binnen Nederland zijn) kun je wellicht beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. De polis loopt dan het hele jaar door. De kosten hiervan zijn gemiddeld €4,76 per maand.

Vergelijken

De premies van verzekeringen kunnen bij verschillende verzekeraars flink verschillen. Gelukkig zijn er meerdere onafhankelijke vergelijkers die jou kunnen helpen met het kiezen van de beste verzekering voor jou. Bijvoorbeeld Independer, Pricewise of Verzekering.nl.