Menu
Overig

Verbouwen? Dit zijn 3 unieke opties!

Je hypotheek verhogen voor een verbouwing biedt je de mogelijkheid om nog meer uit je woning te halen. Kies voor een fraaie eyecatcher met een apart design in een gerenoveerde badkamer, vernieuw de trap van een klassiek houten model naar een industriële stalen trap, enzovoorts. Op deze pagina vind je drie unieke opties om je huis van een nieuwe stijl te kunnen voorzien. 

Het verhogen van je hypotheek voor een verbouwing is mogelijk, wanneer de waarde van je woning na het uitvoeren van de verbouwing hoger is dan die van de hypotheek. Schakel de hulp van een onafhankelijk hypotheekadviseur in om je te laten begeleiden bij het verhogen hiervan. 

#1: kies voor een industrieel ingerichte woning 
Reeds las je al dat het vervangen van een houten trap voor een stalen model het overwegen waard is. Het geeft je woning een heel stoer karakter! Er zijn verschillende andere opties om je woning een industrieel tintje te geven. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een stalen bijzettafel, een stalen balustrade rond de veranda in de tuin, een stoere stalen klok of lamp aan de wand, enzovoorts. Kleine aanpassingen aan je interieur, die je woning als nieuw laten lijken. Het vervangen van de trap is logischerwijs ingrijpender. 

#2: kies voor een woning vol met wellness
Naast de mogelijkheid om je interieur in huis stoerder te maken met een industriële tint, kun je ook voor een huis vol met wellness kiezen. Pak de badkamer in huis aan, door deze volledig te vernieuwen. Vervang de douche in het bad voor een losse douche, vervang het bad zelf voor een bubbelbad of een bad met krachtige stralen voor een rugmassage, enzovoorts. Dat wordt optimaal genieten in je woning! 

#3: landelijke woning met een rieten dak 
Met name voor kleinere boerderijen of bijvoorbeeld een villa kan het bijzonder fraai zijn om de dakbedekking te vernieuwen. Kies voor een landelijke stijl, door de dakpannen te vervangen voor een rieten dak. Het vergt een behoorlijke investering, maar geeft een prachtig effect aan je woning. Ook in huis kun je voor een landelijke stijl kiezen, door verschillende houten componenten terug te laten komen in de woning. 

Het is verstandig om voor het verhogen van de hypotheek een plan uit te werken voor de verbouwing in huis. Laat een aannemer een offerte opstellen voor de volledige verbouwing. Op deze manier kun je heel doelgericht naar de mogelijkheden kijken, wanneer je een tweede hypotheek afsluit.