Menu
Overig

Tips voor het inrichten van een genderneutrale kinderkamer

Wil je alvast aan de slag met de kinderkamer, maar weet je het geslacht van je aankomende kindje nog niet? Een genderneutrale kinderkamer kan in dat geval het overwegen waard zijn! Ook bij een tweeling, waarbij je zowel een jongen als een meisje krijgt, kan dit type interieur interessant zijn. Zo voelen beide kinderen zich hier thuis. Een derde reden om voor een genderneutrale kinderkamer te kiezen kan een principiële reden zijn. Mogelijk wil je een meisje niet direct een roze kamer geven en een jongen een blauwe kamer!

In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je op weg helpen bij het inrichten van de babykamer. Kijk bijvoorbeeld alvast eens bij Issa vloeren. Neem je de traditionele houten vloer, of geef je de voorkeur aan gietvloeren?

Kies voor een slijtvaste vloer in de kinderkamer

Een vloer is van zichzelf vaak al genderneutraal, door de neutrale kleur hiervan. Dit geldt niet, wanneer je voor een vloerbedekking of een los tapijt kiest. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer voor de kinderkamer is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid hiervan. Een slijtvaste vloer is essentieel, om te voorkomen dat de vloer al snel beschadigd raakt door het speelgoed waarmee je kinderen spelen. Een vloerenzaak kan je adviseren over de ideale vloer voor je kinderkamer. Met een gietvloer geef je de kinderkamer een unieke look!

Bekleding van de wanden in je kamers

Naast de vloer heeft ook de wand een grote invloed op de uitstraling van een ruimte. In een genderneutrale kinderkamer kies je niet voor een blauwe of roze wand. Evenals dat je thema’s als voetbal en prinsessen wellicht liever niet gebruikt. Een thema die in iedere kinderkamer van pas komt is de jungle. Zowel meiden als jongens vinden dit leuk! In de jungle kun je verschillende dieren terug laten komen. Iets wat de ruimte wat lieflijker maakt. Naast het behang van een jungle, kun ook voor echte planten in de kinderkamer kiezen. Het geeft de ruimte meer kleur.

Kies voor witte of lichtgrijze meubels

Om de kinderkamer jaren achtereen te kunnen blijven gebruiken voor zowel een zoon, als dochter is het raadzaam om voor witte of lichtgrijze meubels te kiezen. De meubels passen in iedere kinderkamer en geven de ruimte een lichte uitstraling. Om de kamer wat groter te laten kijken zou je spiegels in de kinderkamer kunnen gebruiken. Denk aan een mozaïek van kleine spiegels aan de wand.