Menu
Overig

Met deze tips is het heerlijk uit te houden in de warme zomers

Het wordt weer zomer; veel mensen beginnen weer te klagen over de warmte. De norm is echter: zodra de zon schijnt, is het lekker weer. Maar zo’n dag dat de volle zon op je huid brandt terwijl je transpireert zonder je je ook maar een beetje inspant, dat vindt bijna niemand fijn. De norm is: niet zeuren, en geniet ervan zolang het kan. Maar wat te doen als je helemaal niet van de hitte houdt? Je bent niet de enige. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om het goed uit te houden tijdens de warme dagen.

Zorg dat je de warmte buiten de deur houdt

Deze tip is wellicht een beetje voor de hand liggend, maar het werkt heel goed. Door de gordijnen dicht te houden waar de zon in je huis schijnt en de ramen en de deuren dicht te laten, komt de warmte moeilijker in je huis. Het is erg verstandig om ’s ochtends vroeg alle deuren en ramen tegen elkaar open te zetten, dat zorgt namelijk voor verkoeling. Als dit niet voldoende is om de warmte buiten te houden, dan kun je er nog voor kiezen om zonwering aan te brengen voor de ramen. Het beste is dat om te doen aan de buitenkant van de ramen. Ook zou je nog kunnen kiezen voor zonwerend glas. Ook is het van belang om je huis goed te isoleren. Als je in een ouder huis woont, dan is het verstandig om dit volgens de huidige normen die gelden om zoveel mogelijk warmte buiten te houden. Deze tips zullen je zeker gaan helpen om het beter uit te houden in je huis tijdens de warme dagen.

Ga voor al het groene

Wanneer je een tuin, balkon of een dakterras hebt, dan werken stenen in je nadeel. Een tegelvloer houdt namelijk de warmte vast, waardoor de warmte niet weg kan en de temperaturen in je tuin of op je dak hoog kunnen oplopen. Planten, bomen en struiken zorgen daarentegen voor verkoeling. Planten nemen namelijk geen warmte op. Wanneer je ervoor kiest om een groen dak te doen, dan is je huis koel in de zomer. Tegelijkertijd houdt het in de winter de kou buiten de deur.

Handige trucjes zonder al te veel moeite

Als je geen zin hebt om je huis te isoleren of wanneer je een groen dak een te grote stap vindt, dan zijn er altijd nog andere handige trucjes om het beter uit te houden tijdens de warme zomer dagen. Een voorbeeld hiervan is om je dak nat te maken. Ook is het van belang om jezelf niet teveel in te spannen, waardoor je het beter uithoudt in de hitte.