Menu
Overig

Kleine aanpassingen om jouw huis met huisdieren netter en schoner te houden

Wanneer er beperkt tijd is, heb je niet altijd de mogelijkheid om dagelijks veel tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van jouw leefomgeving. Hoe houd je jouw huis schoon en netjes zodat je minder tijd hoeft te besteden aan schoonmaken en opruimen?

Robotstofzuiger

Stofzuigen – waarschijnlijk niet een van jouw favoriete klusjes – is een bezigheid die vaak gedaan wordt. Hierdoor ben je hier veel tijd aan kwijt. Helemaal wanneer huisdieren ook binnen leven, is de hoeveelheid aan haren en ander vuil extra groot. Om de leefomgeving zo stof-, zand- en vuilvrij mogelijk te houden, kan het aanschaffen van een robotstofzuiger een uitkomst zijn. Door momenten in te plannen en het apparaat wanneer nodig aan te zetten, houd je jouw huis schoon zonder daar zelf veel inspanning voor te hoeven doen.

Efficiënt werkend dweilsysteem

Ook dweilen – om zo de vloer zo schoon mogelijk te houden – is een tijdrovende bezigheid. Om onhandigheid, inefficiëntie en overbodige tijdsverspilling te voorkomen, zal het investeren in een praktisch dweilsysteem ervoor zorgen dat je minder tijd in het schoonmaken hoeft te steken. Het aanbod is groot genoeg om de perfecte variant te vinden die voor jou het meest makkelijk werkt.

Een eigen plek voor jouw huisdier

Wanneer jouw hond of kat een eigen plekje – zoals een mand of een kattenhuis – heeft waar hij of zij meestal ligt, kun je de hoeveelheid ronddwarrelende haren verminderen. Wanneer jouw viervoeter op verschillende plekken ligt, zoals op de bank, op stoelen of op de mat, zullen de haren op verschillende plekken liggen en verplaatsen. Ook vuil concentreert zich op meerder plekken. Door bijvoorbeeld een bench of kattenhuis te kopen, heeft jouw huisdier een vaste plek en kun je verspreidend vuil meer voorkomen.

Vervang de deurmat regelmatig

Een deurmat is bedoeld om zo veel mogelijk vuil op te nemen van dierenpoten en de zolen van schoenen. Op een gegeven moment heeft een deurmat echter zo veel vuil en vocht opgenomen, dat het niet meer zo veel vuil opneemt. Na een tijdje is het dus een goed idee om de mat te vervangen om vuil wat mee naar binnen komt te minimaliseren.

Schoenen uit in huis

Tot slot een simpele tip die veel effect heeft: door standaard schoenen uit te doen in huis, houd je je huis een stuk schoner. Alle viezigheid die je mee neemt van buiten, houd je dan ook buiten of enkel in de gang of hal. Een schoenenrek dicht bij de buitendeur is een goede reminder om je schoenen uit te blijven doen wanneer je net thuis bent.

Door deze tips te volgen, houd je jouw huis gegarandeerd langer schoon en netjes. Hierdoor ben je uiteindelijk minder tijd kwijt aan het vaak schoonmaken van jouw leefomgeving. Tijd die je overhoudt om leukere dingen te doen!