Menu
Overig

Jouw hond gezonder laten leven? Dit is hoe je dat kunt doen

Honden leven nou eenmaal minder lang dan mensen. Daarom is het juist belangrijk dat je je hond goed verzorgd en gezond laat leven. Je kunt er veel aan doen om de levensverwachting van je hond te verhogen. Niet alleen de levensverwachting is belangrijk, maar ook zeker de kwaliteit van het leven van jouw trouwe viervoeter. 

Voeding van je hond 

De gezondheid van een hond hangt voor een groot deel af van de voedingsstoffen die zij dagelijks tot zich nemen. Voor honden gelden wel wat andere regels dan voor mensen als het aankomt op voeding. Honden hebben vlees of vis nodig om een goede gezondheid te waarborgen, lees en vis leveren namelijk dierlijke eiwitten en dierlijke vetten, iets wat superfood is voor jouw hond. Naast eiwitten en vetten heeft een hond ook koolhydraten nodig voor energie. Goed voer bevat groenten en fruit als bronnen van koolhydraten. Daarnaast bevatten ook steeds meer hondenkoekjes de juiste voedingsstoffen voor een hond. 

Het gewicht van je hond 

Het is belangrijk dat je je hond op een gezond gewicht houdt, dat betekent niet te dik en ook niet te dun. Wanneer je hond op een gezond gewicht blijft, zal hij of zij ook langer leven. Maar de hond zal ook veel gezonder zijn omdat overgewicht de oorzaak is van alle kwalen, zoals gewrichtsklachten of kanker. Dit wil geen enkel baasje voor zijn hond, en daarom is het juist zo belangrijk om hierop te letten.

Beweging van je hond 

Net zoals bij mensen draagt beweging bij aan een goede gezondheid van je hond. Je kan je hond wat vaker uit laten, of wat vaker spelletjes spelen, zoals touwtje trekken of verstoppertje doen. Daarnaast is het ook belangrijk om je hond mentaal uit te dagen. Een hond vind het heel leuk om mentaal uitgedaagd te worden. Ga bijvoorbeeld een zoekspelletje met je hond doen, dit is dan ook zeker goed voor het brein van je hond. Dit is niet alleen goed voor puppy’s, maar ook zeker voor de volwassen hond. .
Het is dus belangrijk dat je je hond gezond laat eten, en daarbij ook veel laat bewegen. Want ieder baasje wilt wel dat hun trouwe viervoeter een lang leven heeft. Tegenwoordig hoef je niet meer naar een speciaalzaak of dierenwinkel om gezonde voeding voor je hond te kopen. Het is nu namelijk ook mogelijk om hondenvoer online te kopen. Deze online verkopers zijn steeds meer gespecialiseerd in gezonde voeding voor je hond.