Menu
Overig

Hoe jouw fiets zo lang mogelijk meegaat

We snappen dat jij het liefst jarenlang van jouw fiets wilt profiteren. Het kan zomaar zijn dat het stalen ros jouw enige vervoermiddel is. Dan dien je er wel goed op te passen om veilig van a naar b te kunnen rijden. Gelukkig hebben wij een paar handige tips voor jou hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw fiets nog veel langer meegaat. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel deze blog.

Banden altijd oppompen

Of je jouw fiets nu veel of weinig gebruikt, het is altijd van belang genoeg lucht in je banden te hebben. Met de juiste bandenspanning maakt het niet uit of je over kleine hobbeltjes of klinkerstenen rijdt, de banden gaan niet meteen kapot. Heb je toch een lekke band gekregen? Rijd hier dan niet mee door en neem zo snel mogelijk contact op met de dichtstbijzijnde fietsenmaker.

Inspectie van de fiets door een professional

Een jaarlijkse of een halfjaarlijkse inspectie kan in vele gevallen het verschil maken. De meeste fietsenwinkels bieden deze service aan. Ze lopen daarbij je hele fiets van top tot wiel na om mogelijke schade vroegtijdig te kunnen repareren. Daarnaast wordt er gekeken of de fiets verkeersveilig genoeg is en of er binnenkort onderdelen vervangen moeten worden. Immers sturen automobilisten hun auto’s ook door een keurig, dus waarom zou dit niet ook voor tweewielers kunnen?

Fietsverzekering afsluiten bij InShared

Heb je te weinig tijd om je fiets te laten inspecteren of is er geen goede fietsenmaker bij jou in de buurt die deze service aanbiedt? Geen nood, ook in dat geval is er een handige oplossing die voor jouw tweewieler zorgt. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht een fietsverzekering voor je stalen ros af te sluiten die alle reparatiekosten vergoed? Er bestaat ook een elektrische fiets verzekering, die alle kosten afdekt in het geval van schade of diefstal. Erg slim als je bedenkt hoe hoog de kosten kunnen oplopen bij een elektrische fiets. Ben je bij InShared verzekerd en houd je aan het einde van het jaar geld over van je premie? Dan krijg je dit bedrag van je verzekeraar terug als eindejaar bonus. Je betaalt dus nooit te veel en hoeft je geen zorgen meer te maken in geval van nood.