Menu
Overig

Goed slapen als het te warm is

De ideale temperatuur tijdens het slapen is ongeveer 18.3 graden Celsius. Als we slapen daalt onze lichaamstemperatuur, een koele slaapkamer is daarom ideaal voor een goede nachtrust. Als het warm is, is de kans dat je begint te woelen groter, waardoor je je slaap verstoort en het moeilijker is om in een diepe slaap te komen.

Verkoelend kussen

De vulling van een kussen kan er voor zorgen dat het kussen koeler aanvoelt. Kussens met latex of kapok vulling ademen goed en voeren vocht goed af. Deze kussens zijn ook ergonomisch, waardoor je een betere slaaphouding hebt. Een betere slaaphouding verkleint de kans op rug- en nekklachten. Er zijn ook kussens met soort van koelelementen, deze worden echter toch afgeraden. Deze kussens koelen wel als je probeert te slapen, alleen als je dan midden in de nacht wakker wordt, zijn deze kussens weer warm. Ook is bij dit kussen het temperatuurverschil met de kamertemperatuur te groot.

Een andere, misschien een beetje rare optie is een boekweitkussen. Dit kussen is gevuld met boekweit doppen De kans is groot dat je hier even aan moet wennen, maar als je er eenmaal aan gewend bent, is de kans ook weer groot dat je niet meer ander wil.

Beddengoed van natuurlijke vezels

Met lakens die gemaakt zijn van natuurlijke vezels kan je lichaam de lichaamstemperatuur beter reguleren dan synthetische materialen. Een goed ademend katoenen laken of een linnen laken kan je in de zomer helpen om beter te slapen. Wissel ook je dekbed naar een lichtere zomer versie.

Ventilator

Naast dat je natuurlijk de warmte buiten wilt houden, kun je ’s nachts het raam open zetten. Je loopt dan wel het risico dat muggen en andere beetjes naar binnen vliegen. Je kunt de airconditioning aanzetten, maar deze kan ook weer te koud zijn. Daarbij komt nog dat airco’s je elektriciteitsrekening erg kunnen beïnvloeden. Een goede ventilator is eigenlijk de beste optie om een briesje door je slaapkamer te laten stromen. Dit zijn de drie beste ventilatoren voor in je slaapkamer:

  1. Plafondventilator is een ventilator die je boven je bed hangt en met een afstandsbediening kunt beheren. Er zit ook vaak een plafondlamp bij in. De bladen worden aangestuurd door een motor die geruisloos werkt en is daardoor perfect voor in de slaapkamer!
  2. Bladelessventilator is ook met afstandsbediening te beheren. Deze ventilator heeft een nachtlampje en een timer functie. Zonder bladen maakt deze ventilator geen geluid en kun je er prima mee slapen.
  3. Statiefventilator is een ventilator met 5 bladen die verstelbaar is in hoogte, zo hoeft deze ventilator geen ruimte om je nachtkastje in beslag te nemen. Deze traditionele ventilator heeft een aantal opties voor de snelheid en draaifunctie.

Neem eens een kijkje tussen de Maxtotaal ventilatoren om te kijken welke van de vele ventilatoren het beste bij je past!