Menu
Overig

Een hottub thuis? Dit zijn de mogelijkheden

Je hoort het vaak voorbij komen; mensen die een hottub in hun huis of tuin hebben. Sommigen vinden het werelds, anderen vinden het plaatsen van een hottub te veel gedoe, vinden het te veel tijd kosten en ze vinden het het geld niet waard. Het voordeel aan een hottub is dat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken, of het nu hartje zomer is en je gaat ’s avonds in de hottub zitten, of het vriest buiten en je wil in je warme hottub zitten. Het is allemaal mogelijk.

Een hottub bevordert je gezondheid op een positieve manier

Wanneer je een hottub aanschaft voor ontspanning, dan heb je bijkomende voordelen, want een hottub is goed voor je gezondheid. Uit cijfers blijkt dat er op dit moment al meer dan zeven miljoen hottubs in de Verenigde Staten zijn. Naast dat een hottub de waarde van je huis verhoogt, heeft het ook een aantal voordelen voor je gezondheid. Ten eerste val je makkelijker in slaap als je in een hottub hebt gezeten. Dit komt doordat je lichaamstemperatuur in de hottub wordt verhoogd, waardoor je makkelijker in slaap valt. Bij veel mensen wordt hierdoor hun slaapprobleem voor een deel, of soms in zijn geheel opgelost. Daarnaast zorgt de combinatie van warm water, massage van de waterstralen en een gevoel van gewichtloosheid voor het verminderen van stress gevoelens en angst gevoelens. Bovendien is het geluid van het water en de beweging van water goed voor je ontspanning.

Afname van hoofdpijn en migraine aanvallen

Verschillende onderzoeken tonen aan dat wanneer je (regelmatig) in een hottub stapt, je sommige soorten chronische hoofdpijn kunt voorkomen. Als je onder water gaat, dan komen er namelijk verschillende soorten spiergroepen los. Daardoor wordt je lichaam meer ontspannen en voel je je over het algemeen rustiger. Het gevolg daarvan is dat de kans op een aanval van migraine of een aanval van hoofdpijn wordt verminderd. Ook kan een warme hottub zorgen voor pijnvermindering in combinatie met vaatverwijding als resultaat van hoofdpijnen. Daarnaast zorgt een regelmatig bezoekje aan de hottub voor het verbeteren van de gezondheid van de luchtwegen door de sinussen en longen te openen. Door de bouwtechnieken die zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkelen, worden de hottubs steeds energie zuiniger. Bovendien worden ze steeds milieuvriendelijker. Er zijn dus heel veel voordelen te bedenken voor wie een hottub wil aanschaffen. Mensen vinden een hottub een goede balans tussen spanning en bevordering van de gezondheid.