Menu
Overig

Accessoires in de keuken

Terwijl je staat te koken wil je je natuurlijk helemaal op je gemak kunnen voelen. Daarom is de sfeer van je (nieuwe) keuken heel belangrijk. De sfeer wordt natuurlijk bepaald door de materialen en kleuren die de keuken heeft. Maar ook accessoires hebben invloed op de sfeer van je keuken. In deze blog vertellen we je hoe je met accessoires sfeer in de keuken kan creëren.

Kleurgebruik

De kans is groot dat je graag eenheid in je nieuwe keuken wil. In dat geval is het belangrijk dat de accessoires passen bij de rest van de keuken. Kleur speelt daarin een belangrijke rol. Bekijk voordat je accessoires gaat uitzoeken welke kleuren je keuken heeft en welke kleuren erbij passen. Als je bijvoorbeeld gekozen hebt voor een marmerlookblad en goudkleurige kranen, dan passen marmerlook en goudkleurige accessoires hier perfect bij. Het kan ook zijn dat je juist wat kleur mist in je keuken, kies dan voor een contrasterende kleur die bij je keuken past. Mocht je voor een contrasterende kleur gaan, kies dan niet voor meer dan twee kleuren. De ruimte kan anders erg druk gaan ogen.

Planten en bloemen

Met planten en bloemen kan je de keuken ook aankleden. Waar planten vaak voor een frisse uitstraling zorgen, creëren bloemen vaak meer warmte in een keuken. Als je graag bloemen wil toevoegen aan de keuken maar deze niet iedere keer wil vervangen, dan kan je ook voor droogbloemen of zijdebloemen kiezen. Zeker bij een tijdloze keuken kan je met bloemen en planten eenvoudig de stijl en uitstraling creëren die je wil.

Kleine details

De kleine details kunnen soms ook van grote invloed zijn op de uitstraling van de keuken. Zo kan je door middel van een zeeppompje op het aanrecht of een handdoek al meer kleur aanbrengen. Maar ook kaarsen brengen extra sfeer met zich mee. We raden aan om dan voor geurloze kaarsen te kiezen, zodat de geuren van je gerechten en de kaarsen zich niet gaan mengen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en zou je graag advies ontvangen bij het ontwerpen ervan? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Deze zijn verspreid door heel Nederland, waardoor er altijd wel een bij je in de buurt zit. In onze winkels staan onze deskundige keukenadviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies. We beginnen altijd met het leren kennen van onze klanten, zodat onze adviseurs precies weten wat je wensen en behoeften zijn. Samen gaan we op zoek naar jouw nieuwe keuken!