Menu
Meubels

Je meubels nieuw leven inblazen, zo doe je dat

Er zijn heel veel verschillende manieren om je meubels een nieuw leven in te blazen. Mensen denken er vaak aan om nieuwe meubels te kopen, terwijl restaureren of een grondige schoonmaakbeurt vaak al een heel groot verschil kan maken. Dat kan vaak al een hoop geld schelen en bovendien is dat beter voor het milieu, want er hoeven geen nieuwe meubels gefabriceerd te worden. 

Een stoffen bank een nieuw leven inblazen, zo doe je dat

Het eerste voorbeeld om je meubels een nieuw leven in te blazen, is door je stoffen bank schoon te maken. Uiteraard zijn er heel erg veel verschillende soorten stof. Op de ene stof zul je eerder slijtage of vuil zien dan op het andere soort stof. Als de bank erg vies is, dan is het handig om deze eerst te stofzuigen. Vervolgens kun je met een stoomstofzuiger of een stoom apparaat je stoffen bank reinigen. Vaak komen er vlekken in een stoffen bank. Dan is de beste optie om de bank schoon te maken door middel van stoom. Met een lederen bank is het schoonmaken veel makkelijker dan wanneer je een stoffen bank gaat schoonmaken, want een lederen bank kun je met een doekje afnemen. Het nadeel van een stoffen bank is dat je niet even de vlekken kunt verwijderen door een doekje over de bank heen te halen. Daarom is het van belang om door middel van een stoom reinigings apparaat het vuil uit de poriën van het stof te halen. Het gevolg is dat de bank er weer als nieuw uit komt te zien. Bovendien is het over het algemeen goedkoper om je bank op deze manier te reinigen, dan wanneer je een nieuwe bank moet aanschaffen. 

Andere manieren om je meubels een nieuw leven in te blazen

Er zijn echter nog heel veel andere manieren om je meubels een nieuw leven in te blazen. Je kunt ook bijvoorbeeld klein beginnen. Denk hierbij aan een lamp in de woonkamer of een kunststuk. Vaak hebben mensen namelijk niet al het gereedschap in huis om bijvoorbeeld een hele grote kast te restaureren. Door klein te beginnen, vinden mensen het vaak ook leuk om hun meubels te restaureren of een nieuw leven in te blazen. Na het schoonmaken van je meubels komt het moeilijkste gedeelte, namelijk het repareren van je meubels. Dit is namelijk ook belangrijk als je je meubels een nieuw leven in wilt blazen. De makkelijkste manier om je meubels te upcyclen is om het opnieuw te schilderen. Daarin kun je meegaan met de trends, door de kleuren te kiezen die op dat moment ‘in’ zijn.