Menu
Meubels

Een andere smaak geven aan je woonkamer doe je zo

Zo geef je jouw woonkamer een andere smaak

Wil je jouw woonkamer een andere smaak geven? Het kan zijn dat jouw huidige inrichting je niet meer bevalt en toe bent aan compleet iets nieuws of juist gaat verhuizen en jouw nieuwe woonkamer voor het eerst gaat inrichten. Wat de reden ook is, je zoekt naar manieren om jouw woonkamer een andere smaak te geven. Hier zit je in elk geval goed, want wij hebben diverse ideeën voor je verzameld, zodat je jouw woonkamer snel van een frisse uitstraling kunt voorzien. Lees snel verder voor meer informatie!

Maak gebruik van warme kleuren

Om je woonkamer een andere smaak te geven, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van warme kleuren. Dit zijn doorgaans donkere kleuren die over roodtinten beschikken. Deze kleuren geven je woning automatisch een gezellige en knusse uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw bankstel kopen in een mooie warme kleur zoals donkerrood, donkergroen of diepblauw, maar er ook voor kiezen om een van je muren en in een opvallende warme kleur te verven. Stem de rest van je accessoires hier wel op af voor een mooi geheel.

Geef je woonkamer een persoonlijke touch

Kleed je woonkamer aan met persoonlijke spullen om deze een persoonlijke touch te geven. Je kunt hierbij denken aan spullen waar je een herinnering aan hebt, maar ook foto’s van familie en/of vrienden. Wanneer je jouw woonkamer persoonlijk aankleed, zal deze sneller fijner aanvoelen en kun je deze ook van een andere smaak voorzien.

Plaats kaarsjes in de woonkamer

Met kaarsjes kun je jouw woning perfect een andere smaak geven en ook nog eens gezelliger maken. En daarvoor hoef je de kaarsjes niet eens aan te steken. Kies ervoor om meerdere kaarsen van verschillende hoogtes bij elkaar op een plek te zetten of zet ze op verschillende plaatsen in huis neer. Je kunt ook grote kandelaren kopen. Deze zijn momenteel helemaal in en geven je woonkamer echt iets extra’s.

Kleed je woonkamer aan met planten en bloemen

Door te kiezen voor mooie planten en bloemen in huis, kun je je woonkamer een hele andere smaak geven. Je woonkamer zal namelijk stukken gezelliger worden. Ook zuiveren planten de lucht, waarmee de lucht in de woonkamer dus gezonder wordt. Let ook goed op wat voor soort potten je koopt. Zo staan donker gekleurde potten en vazen net even wat gezelliger dan doorzichtige vazen en potten. Bekijk eens wat jou aanspreekt en haal meer planten en bloemen in de woonkamer.