Menu
Meubels

3 tips om je kleine huiskamer toch leuk in te richten

Het inrichten van iedere kamer in een huis of appartement kan een ware uitdaging zijn. Aan de woonkamer wordt door velen toch wel de meeste waarde gehecht: er wordt geleefd, er worden herinneringen gemaakt en vooral ontspannen. Het echte thuis gevoel begint vaak in de keuken én in de woonkamer, of deze nu groot of klein is. Het is van belang dat het inrichten van zo’n (kleine) woonkamer perfect past bij de wensen en de behoeften van de bewoner. Hij of zij kan het geheel naar eigen smaak gaan inrichten. Het volstoppen met meubels en andere spullen in een kleine huiskamer heeft een averechtse werking. Je wil toch een kleine ruimte optisch groot doen laten lijken. Aan welke adviezen kun je zoal denken?

Een praktische en efficiënte werkwijze

Het inrichten van een kleine huiskamer vereist een praktische werkwijze. Er zal efficiënt gebruik moeten worden gemaakt van de ruimte. Het is daarbij handig om van tevoren al een strak plan klaar te hebben. Een kleine huiskamer brengt zeker wat voordelen met zich mee. Het scheelt allereest een hoop geld; het is namelijk niet nodig om veel meubelstukken aan te schaffen. Met een paar juiste spullen ben je eigenlijk al klaar. Licht speelt de doorslaggevende factor in een kleine huiskamer. Door veel lichtinval in je huiskamer door te laten, zal de kamer automatisch al groter en ruimer lijken. Ook kan worden gekozen voor lichte kleuren aan de muren. Denk hierbij aan de kleuren wit, crème, taupe of lichtgrijs. Hoe donkerder de muren daarentegen, hoe kleiner de woonkamer zal lijken.

Efficiënt gebruik maken van de beschikbare ruimte

Daarnaast is het belangrijk dat er goed gebruik wordt gemaakt van iedere ruimte die (nog) beschikbaar is in de woonkamer. In plaats van een televisiekast doe je er verstandig aan om een televisie aan de muur te bevestigen. Dit scheelt al direct een hoop (kast)ruimte. Uiteraard kun je ervoor kiezen daar andere accessoires voor in de plaats te zetten, maar dit is niet per se noodzakelijk. Meubels met opbergruimte zijn ook onmisbaar in een kleine woonkamer. Hiermee wordt voorkomen dat rommel en andere prullaria rondslingert. Deze zijn eenvoudig in de meubels met opbergruimte te plaatsen. Hiermee bespaar je ook weer een (extra) kastje of box. Wil je de huiskamer echt wat ruimer doen laten lijken, zet dan de bank een stuk van de muur af. De bank kan bijvoorbeeld in het midden van de kamer worden geplaatst.