Menu
Decoratie

Waarom kiezen voor een kwaliteits dekbedovertrek van Cinderella?

Wist je dat we gemiddeld genomen ongeveer één derde van ons leven slapend doorbrengen? Iemand die 90 jaar oud wordt, slaapt bijna 32 jaar van zijn of haar leven. Dat is een behoorlijke tijd! Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor ons dagelijks functioneren. Je hebt het vast al wel eens opgemerkt dat je concentratievermogen behoorlijk achteruit gaat na enkele achtereenvolgende nachten slecht slapen. Een slechte nachtrust tast echter niet alleen ons concentratievermogen aan. Het is van invloed op heel veel aspecten. Niet alleen onze hersenen, maar ook de andere organen in ons lichaam zijn gebaat bij een goede nachtrust. Het kiezen voor een kwaliteits dekbedovertrek van Cinderella is een eerste stap in de goede richting. Waarom? Dat lees je hieronder.

100 procent zware kwaliteit katoen

De dekbedovertrekken van Cinderella worden gemaakt van 100 procent zware kwaliteit katoen. Veel mensen denken namelijk dat er maar één soort katoen bestaat, terwijl het eigenlijk in verschillende kwaliteitsklassen kan worden ingedeeld. In welke klasse het katoen kan worden ingedeeld is vooral afhankelijk van de dikte van het garen. Zo zal een dekbedovertrek van dikker katoengaren van betere kwaliteit zijn dan een dekbedovertrek dat gemaakt is van een dunnere draad. Er kan dan ook gesteld worden dat hoe dikker het katoengaren, hoe beter de kwaliteit van het dekbedovertrek over het algemeen is. Bij goedkopere dekbedovertrekken wordt er overigens ook nog wel eens gesjoemeld met het materiaal. Je denkt dan een katoenen dekbedovertrek te hebben gekocht, tot je het label van het dekbedovertrek leest en tot je verbazing naast katoen ook nog enkele synthetische stoffen vermeld ziet staan.

Goede ademende en vochtabsorberende eigenschappen

Ben je op zoek naar een dekbedovertrek met goede ademende en vochtabsorberende eigenschappen? Dan ben je bij bovengenoemde webshop aan het juiste adres! Het grootste ergerpunt in de zomermaanden is een dekbedovertrek dat veel te warm en benauwend aanvoelt. Je lichaam kan de hitte dan niet voldoende afvoeren en dat heeft uiteraard een negatieve invloed op je nachtrust. Naast het feit dat het vaak ontzettend lastig is om in slaap te vallen in een te warme omgeving, slaap je vaak ook nog eens minder diep en vast waardoor je vaker dan normaal wakker wordt gedurende de nacht. Ook de vochtabsorberende eigenschappen van een dekbedovertrek zijn zeer belangrijk. Je hebt het misschien niet zo goed door, maar ook in je slaap kun je tot wel een halve liter aan vocht verliezen. Genoeg reden dus om te kiezen voor een kwaliteits dekbedovertrek!