Menu
Decoratie

Dit zijn de nieuwe trends omtrent je gordijnen

Het is altijd goed om te weten welke trends er zijn voor gordijnen en voor andere raamdecoratie. Gordijnen geven namelijk heel veel sfeer aan een huis, en tegelijkertijd kunnen gordijnen die niet passen bij een woonkamer de sfeer behoorlijk verpesten. Dat is zonde. Het is natuurlijk altijd fijn om gordijnen te hebben waarvan je een fijn gevoel krijgt en die je mooi vindt. Het is belangrijk om de balans te vinden tussen het goed kunnen verduisteren van de kamer en een mooie decoratie.

De eerste trend: fluwelen gordijnen

De eerste trend die goed is om te weten zijn velours (fluwelen) gordijnen. Deze gordijnen zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze gordijnen geven een luxe uitstraling in je woning. De kenmerken van fluwelen gordijnen zijn de diepe en warme kleuren met een natuurlijke glans. Maar ook de functie van het verduisteren van fluwelen gordijnen is zeer op zijn plaats. Daarbij wordt er steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De natuurlijke materialen kun je overal terug zien. Voorbeelden hiervan zijn planten in de woning en het gebruik van lederen meubels, zoals stoelen en banken. Ook kun je daarbij denken aan natuurlijke raamdecoratie, zoals shutters, plissé gordijnen, houten jaloezieën en duettes. Het gevolg van de natuurlijke materialen is een gezellige en een warme uitstraling, in elke kamer van je woning.

Verschillende kleurtrends voor de gordijnen

Bij het uitkiezen van de gordijnen of materialen is de kleur van heel erg groot belang. Ook de trends van de kleuren veranderen. Veel mensen kiezen ervoor om neutrale kleuren te gebruiken als decoratie. De kleurtrends van de afgelopen tijd zijn vooral olijfgroen, oudroze en koperkleurige gordijnen. In het verleden vonden mensen het belangrijk dat de gordijnen in overeenstemming waren met de vloer. Tegenwoordig is het helemaal niet raar om iets langere gordijnen te hebben. Deze gordijnen geven een moderne sfeer in je woning. Ook is het modern om raamdecoratie zoals vitrages en inbetweens te plaatsen, zodat je niet in het directe zonlicht komt te zitten. Tegelijkertijd zorgt het voor een stukje privacy, want zo kan niet iedereen die langs loopt bij je naar binnen kijken. Uiteindelijk heeft iedereen zijn/haar eigen smaak. Nergens zullen alle gordijnen overal hetzelfde zijn, en dat is maar goed ook. Dat zorgt namelijk voor wat diversiteit. Uiteraard kijken mensen naar welke trends er zijn wat betreft gordijnen, maar over het algemeen geldt dat mensen gordijnen uitkiezen die ze vooral zelf erg mooi vinden.