Menu
Decoratie

Deze verftrends zijn interessant voor jouw woning

Wil jij jouw muren net even wat extra’s geven? Je kunt natuurlijk de wand in een kleur schilderen, maar er zijn nog veel meer creatieve mogelijkheden. Wij hebben een aantal verftrends op een rijtje gezet waarmee jouw muren een echte eyecatcher worden. Lees snel verder voor onze verftrends.

Matte verf

Matte verf is een verftrend die steeds meer gezien wordt en wint het van hoogglans en zijdeglans verf. Deze verf wordt veel gebruikt om kozijnen te schilderen of meubels een nieuwe lik verf te geven. Door de wanden een matte look te geven, creëer je meer zachtheid en krijgen de wanden een rustgevende uitstraling. Sikkens verf en Wijzenol verf zijn uitermate geschikt voor het creëren van mooie, matte wanden.

Duurzame verf

Duurzame verf wordt steeds meer gebruikt en als we verf kiezen, wordt er vaker rekening gehouden met de duurzaamheid hiervan. Wat is de impact op het leefklimaat in huis en is de verf ecologisch verantwoord? Er zijn inmiddels vele verfmerken die duurzame verf op de markt brengen. Dit hoeft niet perse duurdere verf te zijn of verf die minder mooi is dan de merken die al bekend zijn.

Ton sur ton

Ton sur ton betekent ook wel ‘toon op toon’ of kleur op kleur. Dit houdt in dat de harde contrasten plaatsmaken voor subtiele combinaties, wat zorgt voor rust in de ruimte. Zo kun je ervoor kiezen om diverse oranjetinten met elkaar te combineren. Door dit in verschillende structuren en nuances aan te brengen, krijg je een sfeervol geheel. Lambrisering is een mooie optie om deze trend op de muur aan te brengen. Hierbij verf je het bovenste deel in een lichtere tint dan het onderste deel, maar gebruik je wel dezelfde kleurtint.

Schilder het plafond mee

Het plafond meeschilderen is iets wat steeds meer gezien wordt. Vroeger moesten de plafonds doorgaans wit zijn, maar nu mogen ze zelfs worden voorzien van een kleurtje. Zorg er echter wel voor dat het plafond in de ruimte dezelfde kleur heeft als de wanden. Zo krijg je een mooi geheel en geef je de ruimte toch net even iets extra’s.

De verftrends toepassen

Weet jij al welke van deze verftrends je gaat toepassen? Doe dan eens wat inspiratie op internet op of vraag eens advies bij een verfwinkel. Wij wensen je veel succes met het schilderen van jouw woning!