Menu
Decoratie

Checklist: online jaloezieën kopen in 3 stappen

Na lang wikken en wegen ben je erover uit: je wilt jaloezieën voor de ramen hangen. Je hebt je verdiept in de voor- en nadelen van de verschillende soorten raambekleding die vandaag de dag te verkrijgen zijn en bent tot de conclusie gekomen dat jaloezieën nog het beste bij jouw wensen in de buurt komen. Omdat je geen zin of tijd hebt om de jaloezieën in een fysieke zaak te kopen, heb je besloten om je aankoop online te doen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, online jaloezieën kopen? Welke stappen moet je zetten om de perfecte jaloezieën thuis geleverd te krijgen? In deze blog vind je onze handige checklist: online jaloezieën kopen in 3 stappen. Lees snel verder!

Stap 1: bedenk in welke ruimtes je de jaloezieën wilt ophangen

Voordat je willekeurig wat kant-en-klare jaloezieën bestelt, is het verstandig om eerste te bepalen in welke ruimtes je de jaloezieën wilt ophangen. Jaloezieën kunnen in principe in iedere ruimte en voor bijna ieder raam gemonteerd worden, maar dat betekent helaas niet dat ze ook voor iedere ruimte even geschikt zijn. Wil je de jaloezieën bijvoorbeeld in de slaapkamer ophangen? Houd er dan rekening mee dat dit soort raambekleding altijd iets licht doorlaat. Jaloezieën zijn nooit 100 procent verduisterend, maar laten nog best wel wat licht door, vooral wanneer de zon er pal op staat. Ben je een lichte slaper? Dan doe je er wellicht beter aan om verduisterende (rol)gordijnen in de slaapkamer op te hangen. Jaloezieën zijn dan uiteraard nog steeds een mooie optie voor onder andere de woonkamer en de keuken.

Stap 2: meet de ramen op om te bepalen welke afmeting je nodig hebt

Deze tweede stap is een hele belangrijke, want je wilt natuurlijk wel hebben dat jouw nieuw gekochte jaloezie perfect voor jouw raam past. Meet de ramen daarom nauwkeurig op om te bepalen welke afmeting je nodig hebt. Dit is best wel een precisiewerkje waar je even de tijd voor uit moet trekken. Het beste kun je dit met twee personen doen. Zorg dat je een meetlint, potlood of pen en papier bij de hand hebt. Voordat je gaat meten moet je eerst bepalen of je de jaloezie in de dag (tussen twee kozijnen) of op de dag (op het kozijn) wilt monteren. Afhankelijk van de gekozen methode moet je op een bepaalde manier meten. Hoe je dit doet, vind je op de website van de aanbieder waar jij jouw jaloezieën wilt bestellen, zoals RaamDecoratieDeal bijvoorbeeld.

Stap 3: maak een keuze uit de verschillende soorten jaloezieën

Jaloezieën komen in verschillende soorten. Niet alleen wat betreft de breedte van de lamellen (25 of 50 mm), maar ook wat betreft het materiaal waar de lamellen van gemaakt zijn. Zo zijn aluminium jaloezieën nog steeds het meest gekozen, maar worden ook houten en bamboe jaloezieën steeds populairder. Je hebt hierbij bovendien de keuze uit verschillende kleuren, zoals wit, grijs, antraciet of zwart. Aan jou de keuze!