Menu
Decoratie

3 tips om je huis op te leuken

Vind je het wel eens tijd worden dat jouw huis een update krijgt? Het kan zijn dat je de huidige inrichting en spullen die wellicht al wat jaren staan een beetje zat begint te worden. Gelukkig bestaan er veel oplossingen op het gebied van het opfrissen van huidige interieurs. Om dit te realiseren is het lang niet altijd nodig om een hoog budget te hebben. In dit artikel lees je alvast de eerste drie tips.

Houd een grote schoonmaak

De eerste tip is simpel. Begin gewoon bij het begin: wat kan worden opgeruimd? En wat wil je graag behouden? Door een grote schoonmaak te houden zullen alleen de spullen overblijven waar werkelijk waarde aan wordt gehecht. De rest kan worden geschonken aan bijvoorbeeld het goede doel of worden verkocht (via een verkoopkanaal).

Inspiratie opdoen op internet

Daarnaast zijn op internet talloze accessoires te vinden die een huis een upgrade kunnen geven. Of dat nu nieuwe meubelen zijn of nieuwe accessoires die het huis een andere look kunnen geven; alles is mogelijk. Ook kan er een afspraak worden gemaakt met een meubelzaak bij jou in de buurt. Middels winkelen op afspraak kan er nieuwe inspiratie worden opgedaan om een huis op te fleuren. Bovendien worden dan meteen adviezen meegegeven. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf internet af te struinen als je het leuk vindt om deze klus zelf te klaren.

Veel mogelijkheden

De lente en het voorjaar komen er weer aan. Dit seizoen geeft des te meer reden om een huis op te leuken en te voorzien van een grote voorjaarsschoonmaak. Kies bijvoorbeeld vrolijke, lichte pastelkleuren die passen bij de lente en matchen met de rest van het interieur, bijvoorbeeld geel of lila. Zoals eerder vermeld hoeft het renoveren van een huis niet veel geld te kosten. Met een laag budget is er namelijk ook al heel veel mogelijk. Nieuwe verlichting doet vaak al wonderen. Maar ook kleine spullen kunnen al een groot verschil maken: een nieuwe wasmand, nieuwe tegels in de badkamer, een nieuw bijzettafeltje voor in de woonkamer. Daarnaast wordt vaak gekozen voor een andere kleur verf op de muren. Ga voor een kleur die eigenlijk al veel langer op het wensenlijstje staat. Er kan worden gekozen voor één muur, zodat deze extra uitkomt. Uiteraard kunnen ook de rest van de muren worden meegenomen.

Of er nu kleine of grote ingrepen worden gedaan, het opleuken van een huis zal eenieder blij stemmen.