Menu
Buiten

Zo bescherm je het huis en de auto maximaal tegen weer en wind

We hebben hard gewerkt voor het huis waarin we wonen en de auto waarin we rijden. Daar zijn we zuinig op en willen we graag zo goed mogelijk beschermen. Geen wonder dat steeds meer mensen zonwering kopen en een carport neerzetten. Op die manier bescherm je het huis en de auto maximaal. Want hoewel we vaak denken dat vooral storm, hagel, regen en sneeuw schade aan kunnen richten, als de zon constant op je huis en auto brandt is dat niet echt bevorderlijk voor je meubels en lak. Bovendien wordt het binnen dan ook nog loeiheet. Kortom, er zijn genoeg redenen om te kijken welke zonwering en carport aan je eisen voldoen en bij je in de smaak vallen. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze. In dit artikel leggen we je uit waar zonwering en carport voor je huis en auto doen en hoe je kunt bepalen wat bij jou past.

Zonwering verhoogt het woongenot

Vooral tijdens zomerse dagen is een goede zonwering een aanwinst. De hitte wordt geblokt en de koelte gekoesterd. Maar een zonwering doet meer. Zo houdt het insecten uit de buurt omdat die een zonwering als barrière zien. Voor de zekerheid kun je natuurlijk ook nog horren plaatsen om wespen, vliegen en muggen buiten de deur te houden. Maar een zonwering is ook heel gezellig. Je kleedt er letterlijk je huis mee aan en het geeft een gevoel van geborgenheid als je met vrienden en familie op een zwoele avond buiten borrelt. Tot slot blijft je woning koel en kan zonlicht je vloer en meubels niet aantasten en verkleuren. Een zonwering is dus niet alleen mooi, maar ook praktisch.

Zonwering schermt af

Een zonwering geeft je de nodige privacy om heerlijk ongestoord te genieten van je plekje buiten. Daardoor ben je niet alleen beschermd tegen de brandende zon ook nieuwsgierige ogen sluit je zo buiten. Verder vermindert het de kans op inbraak omdat het je ramen afschermt en inbrekers dus niet kunnen zien wat je in huis hebt staan.

Coole carport

Met een carport heeft je auto zijn eigen plekje. Een carport wordt achter, voor of tegen de zijkant van je huis gebouwd, daarom is het belangrijk dat deze bij het huis past. Kijk eerst goed naar de rest van je huis en stem daar je carport op af. Als er bijvoorbeeld houten elementen in je gevel verwerkt zijn kun je het hetzelfde hout voor de carport gebruiken. Ook het ontwerp is belangrijk. Bij een strak en modern huis hoort natuurlijk ook een minimalistische carport. Bij een wat ouder huis met rode baksteen en houten kozijnen past een meer klassiek vormgegeven carport.

Geef je auto de ruimte

Het is best belangrijk om een carport te nemen waarin je makkelijk je auto kwijt kunt. Je wil niet bij het inparkeren talloze keren moeten steken voor je zonder lakschade in de carport staat. Daarnaast is het belangrijk dat je een beetje fatsoenlijk uit kunt stappen zonder dat de deur steeds de wand raakt. Misschien wil je nog wel een paar andere dingen kwijt? Bijvoorbeeld een motor, gereedschap of surfplank? Pak dus de ruimte als je een carport neerzet.