Menu
Buiten

Veilige tuinpoort? Let op deze risico’s!

Heb jij huisdieren of kleine kinderen? Het is belangrijk dat jouw tuin goed afgesloten is in zulke gevallen. Stel je voor dat je de deuren van je huis open hebt, tijdens een warme dag. Kinderen en dieren kunnen dan via de tuin gemakkelijk weglopen. Bij een waterdichte erfgrens en veilige poorten zal dit niet zo snel gebeuren. Er zijn meer gevallen waar je rekening mee moet houden, bij de keuze voor een tuinpoort. In deze blog behandelen we een aantal belangrijke kwesties. Zo hopen we je te helpen bij het creëren van een veilige tuin!  

Kleine kinderen

Het is begrijpelijk dat je niet iedere seconde kan letten op je kind. Daarnaast begrijpen we dat je met lekker weer de tuindeuren van je huis open wilt zetten. Vanaf de leeftijd dat jouw kinderen gaan kruipen is het handig om jouw tuin veilig afgesloten te hebben. Hiervoor hoeft een hekwerk niet zozeer hoog te zijn, maar wel volledig dicht. Je hebt dus een dichte schutting en poort nodig. Ook kan het handig zijn om de onderkant van de schutting en poort laag tegen de grond geplaatst te hebben. Op deze manier kunnen kleine kinderen ook niet onder het hek door.

Huisdieren

Een groot gevaar met honden en huiskatten is dat ze over een poortje heen kunnen springen. Daarnaast kunnen ze zich onder een hek en poort door graven. Het is dus belangrijk dat jouw hekwerk minimaal een meter hoog is en dicht tegen de grond geplaatst is. Daarnaast kan je kiezen voor een bepaalde dichtheid van een schutting. Zo wordt jouw hond minder snel afgeleid door andere honden en krijgen dieren minder grip om over het hek en de poort te klimmen.

Wel of geen voertuigen

Vervoer jij regelmatig goederen vanuit jouw tuin? In zo’n geval is het handig om te kiezen voor een dubbele poort. Deze dubbele tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes. Op deze manier kan je een voertuig of aanhanger verplaatsen in jouw tuin. Zo kan je gemakkelijk goederen in één keer verplaatsen vanuit jouw tuin.

Inkijk door vreemdelingen

Het kan storend zijn om steeds bekeken te worden door vreemdelingen. Je kan ervoor kiezen om een extra hoge schutting en tuinpoort te plaatsen in jouw tuin. Daarnaast kan je kiezen voor een dichte schutting en poort, zoals een composiet schutting. Door een staafmaathek kan je namelijk gemakkelijk gluren. Zo kan je meer genieten van privacy in jouw tuin.