Menu
Buiten

Praktisch tuinontwerp

Tips om een praktisch tuinontwerp te maken

Een praktisch tuinontwerp maken als je bijvoorbeeld ook een kunststof tuinhuisje wilt plaatsen is zo eenvoudig niet. Hoewel je op papier alles kunt zetten, is het maar afwachten hoe je idee er in werkelijkheid uit zal zien. Waar moet je precies op letten bij het maken van een praktisch tuinontwerp? Wij vertellen het je in dit artikel.

Maak van huis en tuin een geheel

Zorg dat je in je tuinontwerp van je huis en tuin een geheel maakt. Wat je vaak ziet is dat mensen hun huis vooral verpakken in bestrating en raamwerk, waardoor de afstand tussen het huis en de tuin groter wordt. Daarom is het belangrijk om het groen zo dicht mogelijk bij je huis te laten groeien om een mooi geheel te creëren.

Ga niet voor een te groot terras

Zorg ervoor dat je terras niet te groot is. Een terras mag zeker niet te groot zijn, omdat de afstand tussen het groen vergroot wordt wanneer je op het terras aan het ontspannen bent. Houd hier dus rekening mee bij het tuinontwerp. Mocht je graag een groot terras willen, dan kun je het terras meer bij het groen betrekken door diverse bloemen in bloempotten op het terras te plaatsen.

Maak van je tuin een huiskamer

Je kunt van je tuin ook een huiskamer maken in je tuinontwerp. Hierbij dienen de erfgrenzen als huiskamermuren en het dak van het plafond. Zo kun je bijvoorbeeld een extra uitbouw plaatsen met een betonpoer. Vervolgens laat je de uitbouw begroeien met hagen en klimplanten, zodat deze een groene uitstraling krijgt.

Laat het pad en terras in elkaar overlopen

Paden en terrassen kunnen verschillen qua materiaal en vorm, maar het is aan te raden om hier een mooi geheel van te maken in je tuinontwerp. Zorg ervoor dat het pad ietwat doorloopt in het terras. Dat staat en stuk mooier. Zorg er echter niet voor dat de overgangen te groot zijn, omdat het anders aan elkaar geplakt lijkt.

Leg functionele paden aan

Vergeet niet te denken aan functionele paden bij je tuinontwerp. De paden die je laat leggen moeten wel een logische looprichting hebben. Zorg ervoor dat je geen paden voor de sier aanlegt, omdat je hier niet snel op zal lopen en de functie dus zal ontbreken.

Wij wensen je veel succes met onze tips en het maken van een praktisch tuinontwerp!