Menu
Buiten

How to: genieten van je jacuzzi in de winter!

De zomer was op en top genieten van de ene zonnestraal na de ander, de ene plons na de ander en misschien ook wel het ene drankje na de ander. Maar helaas, aan al het moois komt een eind (niet getreurd: over tien maanden is het alweer zomer!)… De zwembaden worden langzaamaan uit de achtertuinen gehaald, de bladeren vallen steeds vaker van de boom en de eerste regenbuien hebben we al lang en breed moeten doorstaan.

Gelukkig is er één lichtpuntje in de strenge winter die op komst is; een jacuzzi kan je zowel ’s zomers als ’s winters gebruiken. Dus ben jij een van de gelukkigen die een jacuzzi in het hoekje van de tuin heeft staan? Congratulations; je gaat vast een heerlijke winter tegemoet! Maar hoe kan je nou optimaal genieten van zo’n jacuzzi in de winter? Lees snel met ons mee voor een paar belangrijke tips.

Scherm de jacuzzi af

Wanneer je jouw jacuzzi hebt gebruikt en wenst dat de temperatuur hetzelfde blijft, of als je liever niet wil dat het water vies wordt door bijvoorbeeld een brutale vogel, dan is een cover voor een jacuzzi de ideale oplossing. Soms worden covers bij de jacuzzi geleverd, maar dit is niet altijd het geval. Gelukkig zijn er online een hoop websites waar je kwalitatief uitstekende jacuzzi covers kopen kan; voor iedere maat jacuzzi is er wel een passend model te vinden.

Houd het water van je jacuzzi goed in de gaten

Het is natuurlijk belangrijk om in schoon water te vertoeven wanneer je gebruik maakt van de jacuzzi. Je kan de waardes van het water natuurlijk meten, dan weet je waar je aan toe bent. Wist je dat wij zelf de grootste redenen zijn dat het water van een jacuzzi vies wordt? Onze tip? Neem even een lekkere douche voordat je een avondje gaat genieten! Dan zorg je ervoor dat je de viezigheden al van je af hebt gespoeld, en laat je het jacuzzi water voor wat het is; schoon!

Check de jets van de jacuzzi

Jets en een jacuzzi gaan natuurlijk hand in hand; zonder jets kan je namelijk die fijne bubbels niet creëren. Maar in de winter ligt het gebruik ervan eigenlijk iets anders; door het gebruik van jets koelt het water soms namelijk iets af. Zorg er daarom voor dat je de jets in de winter iets zachter zet, waardoor het water een fijne temperatuur blijft houden!