Menu
Buiten

Een exotische tuin

Ben je van plan om jouw tuin een frisse make over te geven? Dan is het leuk om van tevoren een bepaalde stijl te kiezen die je in de complete tuin doorvoert. Wellicht had je voorheen alleen een traditionele tuin, maar er zijn ook een hoop andere stijlen die afwijken van de traditionele Nederlandse tuinen. Nemen we als voorbeeld een exotische tuin, waar je heerlijk kunt ontspannen. Weet je op dit moment nog niet welke kenmerken en onderdelen essentieel zijn voor deze tuinstijl? Laat je dan inspireren door deze blog

Hangmatten

Er werd net al even genoemd dat een exotische tuin perfect is om te ontspannen. Om deze uitstraling te realiseren zijn hangmatten en hangstoelen de ideale toevoeging aan jouw exotische tuin. Comfortabele meubels als een loungebed of een loungebank zijn uiteraard ook een goede keuze. Zorg er in ieder geval voor dat je heerlijk kunt relaxen na een drukke dag.

Exotische planten

In een exotische tuin zijn mooie planten onmisbaar. Kenmerkende soorten die binnen de exotische stijl thuishoren zijn bijvoorbeeld bananenplanten. Ook planten met grote bladeren zijn geschikt voor een exotische tuin. Rondom de evenaar zie je dit soort bomen en planten namelijk vaak terug. Uiteraard kunnen fruitplanten zoals een sinaasappelplant ook in een exotische tuin geplaatst worden.

Bodembedekkers met een exotische uitstraling

Een gazon is vanzelfsprekend een goede optie en ook kan een stukje bestraling en diverse paden een mooi beeld vormen in jouw exotische tuin. De zijkanten en bloemperken van jouw tuin kunnen gevuld worden met exotische bodembedekkers. Denk aan mooie schelpen of grove boomschors. Ook is het mogelijk om met verschillende zandsoorten een mooie uitstraling te realiseren. Voor hoogwaardige bodembedekkers in een exotische stijl moet je zeker even de website 123Natuurproducten.nl checken.

Leuke extra’s Een mooie sfeerverlichting kan jouw tuin heel knus en gezellig maken. Kies bijvoorbeeld voor warme witkleuren of een kleurrijke verlichting. Zorg ervoor dat je jouw vakantiegevoel in jouw tuin projecteert en je elke dag even weg kunt dromen naar jouw favoriete vakantiebestemming.