Menu
Buiten

Dit zijn de voordelen van een terrasoverkapping

Het wordt weer voorjaar en dan hoor je vaak het woord ‘terrasoverkapping’ of overkapping in de tuin langskomen. Mensen houden er over het algemeen van om lekker buiten te zitten wanneer het mooi weer is. Een overkapping is daar een ideale oplossing voor. Zeker tijdens de corona crisis moeten mensen steeds meer binnen zitten. Daarom vinden veel mensen het fijn om een overkapping te hebben in hun tuin. Het is natuurlijk erg gezond om buiten te zitten, en mensen hebben er ook nog eens veel plezier van door de terrasoverkapping.

Een terrasoverkapping voor elk moment van het jaar

Als je een terrasoverkapping tot je bezit hebt, dan je er het hele jaar door van genieten. De mogelijkheden voor een overkapping zijn oneindig groot. Je kunt zelfs wanneer het buiten vriest in de overkapping zitten. Je kunt er namelijk voor kiezen om een hout kachel in je overkapping te laten plaatsen. Tegelijkertijd kun je er op warme zomerse dagen ook perfect zitten, want het dak van de terrasoverkapping zorgt ervoor dat je niet in de felle zon zit. Je kunt eigenlijk op elk moment van het jaar in de terrasoverkapping zitten, en dat is een heel groot voordeel. Als je er bijvoorbeeld alleen maar in de zomer zou kunnen zitten, dan kun je maar weinig gebruik maken van de overkapping en is het het geld minder waard. 

Juridisch is het vaak eenvoudig te regelen

Als je een overkapping wilt laten bouwen, dan heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Wel zijn er een aantal voorwaarden waar je je aan moet houden als je van plan bent om een overkapping te bouwen. Op het moment dat je niet meer dan dertig vierkante meter aan bijgebouwen hebt, dan mag je meestal een overkapping (laten) bouwen zonder dat je daarvoor een vergunning nodig hebt. Ook kan het zijn dat er een aantal regels zijn die gelden binnen je gemeente. Het is van belang om goed uit te zoeken aan welke regels je je moet houden.

Een terrasoverkapping laat de waarde van je huis stijgens

Een ander voordeel van een overkapping is dat de waarde van je huis erdoor stijgt. Door het plaatsen van een overkapping verfraait je huis en tuin. Bij het verkopen van je huis zorgt de overkapping er dus voor dat je huis meer opbrengt. Bovendien is een overkapping duurzaam, als er kwalitatieve materialen worden gebruikt. Dit zorgt dus ook voor een waardestijging van je huis op lange termijn.