Menu
Buiten

De lente komt eraan, zo maak je je tuin gereed voor het mooie weer

Krijg je al helemaal de lentekriebels wanneer de temperaturen weer gaan stijgen buiten? Wanneer jij bezit over groene vingers dan kun je logischerwijze niet wachten om weer de tuin in te gaan en mooie plantjes en bloemen in de tuin te plaatsen. Op welke manieren kun je de tuin klaarmaken voor het komende lente- en zomerweer? Je leest het in dit artikel.

De lente komt eraan

Februari 2021 was een maand om niet snel te vergeten: deze maand bracht ons sneeuwval en ijspret maar een week later ook zeer zonnige dagen, waarbij de barometer de 20 graden aantikte. Deze temperaturen zorgde ervoor dat men de handen uit de mouwen stak en alvast wat begon te werken in de tuin. Wellicht is jouw tuin dit jaar (net als andere jaren) weer toe aan een opknapbeurt en lente proof maken. Het is dan allereerst belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van het juiste gereedschap. Denk hierbij aan geschikte grasmaaier, tuinhandschoenen, een schoffel en een opbergplek om andere tuingereedschap in op te bergen. Wanneer je de meest handige gereedschap in huis hebt, dan heb je al een voorsprong om je tuin gereed te maken voor het mooie weer.

Nieuwe spullen aanschaffen

Tuincentra zijn jammer genoeg nog steeds gesloten voor het grote publiek, echter zijn er door de recente versoepelingen wel weer wat meer mogelijkheden. Denk hierbij aan winkelen op afspraak, waarbij je contact opneemt met je favoriete tuincentrum om vervolgens rustig te kunnen winkelen en om advies te vragen aan medewerkers. Zie je dat echter niet zo zitten, dan bieden de meeste tuincentra een (online) bezorgdienst aan. Zo hoef je de deur niet uit. Het is ook een optie om online de producten te bestellen die je nodig hebt en deze bij het tuincentrum op te halen.

Werkwijze

Begin allereerst met losse blaadjes en oude planten en bloemen op te ruimen. Hiermee creëer je overzicht en plek om nieuwe planten en bloemen te plaatsen. Bovendien doe je er ook verstandig aan om onkruid te verwijderen en te bestrijden. Dit geeft al meteen een verzorgde indruk. Daarnaast kun je je tuin opvrolijken met bijpassende accessoires. Hierbij valt te denken aan een nieuw tuin- of lounge set waar dit jaar ontspannen kan worden. Tuinmeubelen mogen nu eenmaal niet ontbreken! Verder is het mogelijk om tuinlampjes en bloembakken in mooie kleuren toe te voegen. Dit zal de tuin extra sfeer en gezelligheid geven. Laat die lente maar komen!