Menu
Buiten

5 Redenen om aluminium kozijnen te laten plaatsen

Bij het opknappen van een woning aan de buitenkant, is het vervangen van de kozijnen een slimme zet, hoewel je er misschien niet meteen aan denkt. Het is een investering, ja dat klopt. Maar het plaatsen van goede, mooie kozijnen en eventueel voordeur heeft een enorme impact op de uitstraling van je huis. De kozijnen van Aluprof.eu/nl bijvoorbeeld geven je woning een fantastische boost. Bovendien verhoogt dit de waarde van het pand. Tijd om je er eens in te verdiepen dus. Wij geven je alvast goede redenen om in nieuwe kozijnen te investeren!

  1.             Strak design

Met aluminium kozijnen kies je voor een schitterend, strak design. Tegelijkertijd past dit zowel bij klassieke woningen die al een lange geschiedenis hebben, als bij een splinternieuw appartement of eengezinswoning. Welke uitvoering je ook kiest, het is een upgrade voor elk pand. Dankzij de alu ramen heeft het pand nu een goed onderhouden en kwalitatief hoogwaardige uitstraling gekregen. Overigens kun je deze systemen ook binnenshuis toepassen. Wat denk je bijvoorbeeld van steel look aluminium binnendeuren. Deze bezorgen je huis een echte ‘wow factor’.

  1.             Meer comfort in huis

Waar oude raamsystemen en houten kozijnen vaak niet volledig sluitend zijn en kieren kunnen hebben, zijn aluminium ramen en deuren dat wel degelijk. Deze betere isolatie zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur en voorkomt tochtvorming.

  1.             Veiliger

Systemen met aluminium kozijnen en een aluminium voordeur zijn ijzersterk en zo ontworpen dat men er ook niet snel met gereedschap tussen kan steken. Daarmee is de graad van inbraakwering zeer hoog. Daarbij komt ook het feit dat aluminium niet brandgevaarlijk is. Kortom, een hoge mate van veiligheid op twee vlakken.

  1.             Duurzaam

Aluminium kozijnen zijn zeer duurzaam. Het sterke materiaal is ongevoelig voor weersinvloeden. Het krimpt niet, zet niet uit, rot en roest niet. Daardoor gaat het jarenlang mee en is het een zeer duurzaam product.

  1.             Investering betaalt zichzelf terug

Het feit dat aluminium zo lang meegaat, brengt ons terug bij de investering. Een nieuw systeem kost inderdaad wat. Maar, dankzij het feit dat dit innovatieve type raamwerk zeer goed sluitend en isolerend is én door de duurzaamheid van het materiaal, betaalt de investering zichzelf uiteindelijk terug. Bij eventuele verkoop van de woning heb je het bedrag nog sneller terugverdiend, doordat er een hogere prijs voor het pand gevraagd kan worden.

Het enige nadeel van aluminium kozijnen, de hogere prijs, valt dus ook weg. Je kunt dus eigenlijk concluderen dat aluminium kozijnen en deuren alleen maar voordelen hebben!