Menu
Blog

Dit zijn de meubeltrends voor 2021

Er zijn elk jaar wel nieuwe meubeltrends. Zo ook in 2021. In de loop van het jaar zullen er steeds meer trends bijkomen. Iedereen heeft een eigen ‘woon smaak’, maar over het algemeen zijn er jaarlijks vele soorten meubeltrends die je vaak terug kunt vinden in heel erg veel verschillende huizen.

De eerste trend: duurzaamheid

In 2021 lijkt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol te spelen. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van materialen van meubels. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een meubel te plaatsen in hun huis wat tijdloos is, waardoor het langer meegaat. Zo hoeven meubels minder vaak vervangen te worden en dat is ook weer beter voor het milieu. Verschillende woonmerken hebben dit opgemerkt en spelen hier uiteraard op in. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Cor Unum. Dit bedrijf verkoopt bijzonder en duurzaam keramiek van (on)bekend Nederlands ontwerp talent. Ze hebben een eigen, oude Brabants fabriekje en ze werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vele vrijwilligers, professionele vormgevers en studenten om zo op een duurzame manier heel veel verschillende meubels te produceren en te verkopen. Zo hopen ze in te spelen op de meubeltrends van 2021.

De tweede meubeltrend: de japandi-woonstijl

De tweede meubeltrend is de japandi-woonstijl. Deze trend is afkomstig uit enerzijds Japan en anderzijds een beetje van Scandinavië. Deze landen liggen heel erg ver van elkaar vandaan, maar ze hebben veel met elkaar gemeen wat betreft meubeltrends. Hierbij kun je denken aan een sobere woonstijl met mooie en verschillende soorten contrasten. Voorbeelden hiervan zijn teddyzachte stoffen (ook op meubels), organische vormen en het gebruik van verschillende soorten neutrale kleuren. Bovendien passen tegels helemaal in de Japandi-stijl. Tegels worden namelijk heel erg veel gebruikt binnen de japandi-stijl. De tegels hebben gladde oppervlakten en daardoor hebben ze iets cleans. Dit zorgt voor veel mensen voor een opgeruimd gevoel als zij in hun huis zijn.

Een wereldreis in je eigen huis? Ja, dat kan!

Een nieuwe meubeltrend in 2021 is bovendien dat mensen op wereldreis gaan in hun eigen huis. Als er namelijk meubels en verschillende soorten accessoires vanuit Afrika tot Zweden worden gecombineerd, wordt er een speciaal en bijzonder gevoel gecreëerd in het huis. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van heel erg veel verschillende soorten kleuren (meubels). Tegelijkertijd worden er aardetinten toegevoegd voor een mooi en gebalanceerd geheel. Diepe tinten zoals indigoblauw of chocoladebruin zorgen voor een geborgen gevoel, en geven een contrast en balans aan de vele soorten andere kleuren.