Menu
Blog

3 Ideeën voor een prachtig trouwfeest

Je trouwdag is misschien wel de mooiste dag van je leven en daarom is het belangrijk dat je hier goed werk van maakt. Het is in principe de bedoeling dat je deze dag maar een keer in je leven gaat beleven en daarom is een goede voorbereiding essentieel. Het blijkt echter vaak lastig genoeg een precieze invulling voor de trouwdag te vinden en daarom geven wij graag een aantal handige tips. Benieuwd naar hoe jij jouw trouwdag onvergetelijk kan maken? Lees dan snel verder!

Kom aan in origineel vervoer

De aankomst op de trouwlocatie is hét moment dat alle gasten jouw en je geliefde zien in een prachtig pak of jurk. Wat dit moment nog extra kan versterken is het aankomen in een origineel vervoersmiddel. Je kan kiezen voor iets grappigs, maar ook voor iets heel stoers. Een van de opties is vintage, je kan bijvoorbeeld denken aan een oude Kever of Mustang. Een hele andere insteek bij vintage is een ouderwetse motorfiets met zijspan, dit zorgt ook voor onvergetelijke beelden. Je kan ook voor iets stoers gaan, denk bijvoorbeeld aan een mooie sportieve auto van Audi, BMW of Porsche. Op deze manier maak je het ritje naar de trouwlocatie ook een echte experience. Wil je echt iets totaal anders? Dat kan ook, bij sommige verhuur partijen kun je zelfs Amerikaanse schoolbussen of Londense dubbeldekkers huren, ideaal als je met een groter gezelschap bent.

Lekker eten is een must

De gasten moeten tijdens de trouwerij ook vermaakt worden, dit kan door een leuk programma te bedenken met spelletjes en optredens maar ook met eten. Eigenlijk iedereen wordt blij van eten, van jong tot oud. Ook tijdens de bruiloft is het eten een zeer belangrijk punt. Een trouwfeest duurt meestal wel een tijdje dus er moet aan meerdere momenten gedacht worden. Meestal is de bruidstaart  het eerste wat gegeten wordt en dat is niet gek, deze heerlijke zoete taarten zijn zo lekker. Daarna is het feest gaande en moeten er genoeg hapjes tussendoor zijn, gevolg door het buffet. Voor het buffet heb je een heel scala aan keuzes, warm of koud, Nederlands of buitenlands, Pizza party, Barbecue, noem het maar op.

Zorg voor een mooie locatie

Waar de bruiloft plaatsvindt is natuurlijk ook van belang. Je kan ervoor kiezen een standaard trouwlocatie af te huren, maar je kan ook outside the box denken. Dit is jouw speciale dag, dus het is belangrijk dat het goed gebeurt. Een strandfeest is bijvoorbeeld een hele mooie herinnering. Je kan ook het trouwfeest thuis geven als je een grote tuin hebt. Zorg dat je planten en struiken wel op orde zijn, en als het nodig is een nieuw gazon aanleggen. Door je trouwerij in eigen tuin te houden hecht je een nieuwe herinnering aan je eigen tuin.