Art Deco design verlichting, meubels, interieur!
Het begon in Parijs
De eerste echte moderne stijl van de 20e eeuw is de Art Deco stijl. Art Déco is een term ontleend aan de 'Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes', een tentoonstelling welke in 1925 in Parijs werd gehouden. Op deze tentoonstelling werd de nieuwe stijl in architectuur belicht, pas in de jaren zestig kwam de Art Déco stijl pas echt in de belangstelling.

Strakke en eenvoudige vormgeving
De stijl Artdeco was een reactie op o.a. de jugendstil. Kenmerkend voor de Art Deco stijl is de strakke en eenvoudige vormgeving, eenvoudige geometrische patronen, verticale lijnen, zwart, zilver, rood in kleurgebruik.

Een element binndne de architectuur
Binnen de architectuur vormde Art Deco een element binnen een andere architectuurstroming. Artdeco werd in Nederland veelal gebruikt in combinatie met de Amsterdamse school.

Helemaal van nú
Tegen het einde van de jaren dertig maakte Art Deco stijl plaats voor een zuivere functionele stijl. Nu viert de Art Deco stijl weer hoogtij Gispen chroombuisstoelen, mooie bollampen, heldere kleuren en eenvoudige vormgeving zijn graag geziene elementen in het interieur van nu.
De ApartDesign klantenservice staat voor u klaar!
ApartDesign.nl Winkel in Alkmaar
 
 
Shop op trends!
ApartDesign.nl Trends Werelds Design
ApartDesign.nl Trends Art Deco
ApartDesign.nl Trends Kleurrijk Wonen
MOOI GEVONDEN OP
fonq.nl

Inloggen als bestaande klant

Wanneer je eerder een bestelling hebt geplaatst bij fonQ.nl of één van onze 125 speciaalzaken, dan kun je inloggen met je klantgegevens.

 

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Apartdesign.nl cookies - Meer informatie over cookies

Verberg deze melding